HİZBULLAH'TAN KUDÜS EYLEMİNE DESTEK

Lübnan'daki Hizbullah hareketi dün akşam Kudüs'te işgalci siyonistlere yönelik olarak gerçekleştirilen direniş eylemine desteğini dile getiren bir açıklama yaparak bu eylemin Cenin katliamına karşı hızlı, güçlü ve cesaretli bir cevap olduğunu vurguladı.  

Görüntülenme: 489 Tarih: 28 Ocak 2023 20:47
HİZBULLAH'TAN KUDÜS EYLEMİNE DESTEK

Hizbullah yaptığı açıklamada bu eylemin siyonist düşmanın burnunu yere sürttüğünü ve aslında onun güvenlik mekanizmasının ne kadar zayıf olduğunu açığa çıkardığını, bu yüzden onun yönetiminin de yerleşimcilerinin de kalplerine korku saldığını dile getirdi. 

Hizbullah açıklamasında, siyonist düşmanı yenilgiye zorlamak ve Filistin halkını savunmak için bu halkla, onun bütün direniş hareketiyle ve onurlu mücahitleriyle tam bir dayanışma içinde olacağını hatırlattı. 

Hizbullah açıklamasında ayrıca Cenin katliamı karşısında sessiz kalmayı tercih eden bazı Batı ülkelerinin ve bu arada bazı Arap ülkelerinin sergilediği çiftçe standartçı tutumu ve zalimce tavırları kesin bir şekilde reddettiğini ve kınadığını dile getirdi.

Kudüs ahalisinden 21 yaşındaki Hayri Alkam, dün akşam Kudüs'ün kuzeyindeki Neve Yaakov yahudi yerleşim merkezinde bir sinagogun önünde gerçekleştirdiği eylemde 7 işgalciyi öldürüp, 12 işgalciyi yaraladıktan sonra işgal polisleri tarafından şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar