SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE DÜKKANLARI BASTI

İsrail işgal askerleri dün (23 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in Eski Şehir kısmında Filistinlilerin dükkanlarını bastı ve vatandaşlara saldırdılar.  

Görüntülenme: 608 Tarih: 24 Ocak 2023 13:19
SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE DÜKKANLARI BASTI

Filistinlilerden Bedr Ed-Da'ur yaptığı basın açıklamasında, işgal askerlerinin vatandaşlardan bazılarına saldırdıklarını ve dükkanların içine doğru ses bombaları attıklarını, bunun da dükkanlarda büyük miktarlarda maddi hasara neden olduğunu dile getirdi. Ed-Da'ur, işgal güçlerinin saldırıları karşısında vatandaşların dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. 

Ed-Da'ur, işgalci askerlerin söz konusu saldırıları gerçekleştirdiği sırada, onların sivil milis gücü olarak kullandıkları yahudi yerleşimci teröristlerin de bölgede dolaşarak ahaliye çok çirkin ifadelerle küfrettiklerini belirtti. 

El-Halil'in Eski Şehir kısmında dükkanları olan aileler sık sık işgal güçlerinin ve onların gerilla gücü olarak kullandığı yahudi yerleşimcilerden oluşan terör çetelerinin saldırılarına ve şiddet eylemlerine maruz kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar