SİYONİST ASKERLER KUDÜS'TE 5 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ESİR ALDI

İsrail işgal güçlerinin dün (19 Ocak Perşembe) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneybatısında bulunan Zubde köyüne düzenledikleri baskında, ahalinin üzerine göz yaşartıcı zehirli gaz bombaları atılması sebebiyle çok sayıda kişi nefes alma krizi yaşadı.  

Görüntülenme: 497 Tarih: 20 Ocak 2023 09:00
SİYONİST ASKERLER KUDÜS'TE 5 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ESİR ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri köyü basarak Muhammed Rağıb Amarine isimli şahsın evini kuşatmaya aldı ve burayı adeta askeri gözetleme noktasına dönüştürdüler. Aynı kişinin dükkanını da basarak güvenlik kameralarının kayıtlarına el koydular. 

İşgal güçleri aynı zamanda çevredeki ahalinin ve evlerinin üzerine de göz yaşartıcı gaz bombaları attılar. Bu yüzden birçok kişi etrafa yayılan gazdan zarar gördü ve kendilerine olay yerinde müdahale edildi. 

Yine dün akşam saatlerinde Kudüs'ün Ya'bed kasabasına baskın düzenleyerek beş çocuğu gözaltına aldılar. Ya'bed'in yakınında bir yere de askeri kontrol noktası kurarak onlarca kişinin geçmesini engellediler. Ya'bed'de de ahalinin üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları ve birçok kişinin etrafa yayılan gazlardan zarar gördüğü belirtildi. 

İşgal güçlerinin dün akşam ayrıca Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'nı basarak buradan da iki genci gözaltına aldıkları haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar