SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANI GANTZ ANKARA'YA NEDEN GELDİ? (ANALİZ)

Siyonist Rejim medyası, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Biden hükümetiyle ilişkileri geliştirme konusunda İsrail’den yardım istediğini, ancak Tel Aviv’in iyi bir yanıt vermediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 692 Tarih: 29 Ekim 2022 19:03
SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANI GANTZ ANKARA'YA NEDEN GELDİ? (ANALİZ)

Siyonist Rejimin savaş bakanı Benny Gantz'ın Türkiye ziyareti, Erdoğan'ın İsrail ile acilen normalleşme konusunda son derece hevesli olduğunu gösteren önemli bir gelişmeydi.

Benny Gantz'ın Hulusi Akar ile görüşmesi, normalleşme sürecinin açıklanmasının ardından başlayan Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin devamının bir başka parçasıdır. Tabii ki Siyonist heyetin Türkiye ziyareti iki bakan arasında yapılan resmi bir görüşmeyle bitmedi ve Erdoğan, Siyonist Rejim’le ilişkilerin geliştirilmesinden mutluluğunu göstermek için Siyonist bakanı bizzat ağırladı.

Oysa ki Ankara hükümetinin siyasi ve ekonomik durumunu ve Erdoğan ile partisinin sallantılı konumunu bilen Siyonistler, bölgedeki kötü hedefleri için Türkiye'nin kapasitesini sinsi bir şekilde kullanmaya çalışıyorlar.

Katil Bakan Türkiye'de

Kanıtlar, ekonomik kriz nedeniyle hem AK Parti’nin hem de Erdoğan'ı kollayan ve Filistin davasını desteklediğini iddia eden diğer muhafazakar siyasi partilerin İsrail'e teslim olduğunu gösteriyor.

Ancak Saadet Partisi, cüretkar bir şekilde Ankara hükümeti ile iktidar partisini İsrail’le normalleşme konusunda uyardı ve Siyonist heyetin Ankara, İstanbul ve Antalya gezisini kınadı. 

Saadet Partisi'nin resmi yayın organı olan Milli Gazete, Siyonist Rejim’in savaş bakanı Benny Gantz'ın Türkiye ziyaretini eleştirerek, "Çocuk katili İsrail, Filistinlilere ve diğer Müslümanlara yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail ile el sıkışan her ülke başarısızlıktan ve itibarsızlıktan başka bir şey elde etmeyecektir." diye hazdı.

İsrail'in önde gelen yayın kuruluşlarından Yedioth Ahronot'un haberine göre, bakan Gantz Ankara temaslarında Erdoğan'dan Filistin örgütü Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin yasaklanmasını istedi. Türkiye'deki Hamas liderlerinin İsrail'e yönelik saldırıları koordine ettiğini savunan Gantz'ın ayrıca Erdoğan'dan, Suriye'ye silah sevkiyatı konusunda İran'ı uyarmasını istediği de bildirildi.

Erdoğan İsrail'den Yardım İstedi

Ankara’nın Biden hükümeti ile yakın ilişkiler için Amerikan lobi şirketlerine en az bir buçuk milyon dolar para ödemesi ve Washington'a çok sayıda askeri ve siyasi heyet göndermesi hiçbir işe yaramadı.

F-16 savaş uçaklarının Ankara'ya satışına ilişkin anlaşmanın henüz yürürlüğe girmemesi, Erdoğan'ın Amerika ile ilişkileri geliştirmede başarısız olduğuna işaret ediyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile arabuluculuk yapması için Siyonistlere başvurmuştur.

Erdoğan, Siyonist Rejim’den Joe Biden hükümetiyle ilişkileri geliştirmede kendisine yardım etmesini istedi, ancak Siyonistler kesinlikle Ankara’ya iyi bir cevap vermedi.

İbranice web sitesi “Walla”ya konuşan Siyonist bir güvenlik kaynağı, 12 yıl aradan sonra Türkiye'ye giden Benny Gantz’ın ziyaretini “önemli bir gelişme” olarak değerlendirdi.

Bu güvenlik kaynağı, Erdoğan'ın İsrail'den Ankara-Washington ilişkilerinde arabuluculuk yapma talebine ilişkin şunları söyledi:

"ABD’ye yakın olan İsrail’in Washington'un bazı kararlarını değiştirebilecek adımlar atabileceğini inkar etmiyoruz. Ama sorun şu ki, Türkiye'yi Amerika'ya yakınlaştırmak için her şeyden önce kendi çıkarlarımızı düşünüyoruz. Açıkçası bu İsrail'in çıkarlarına bağlı."

Türkiye-İsrail İlişkilerinde Yunanistan Ve Kıbrıs'ın Konumu

Türkiye, son yıllarda deniz alanlarındaki aktif askeri ve savunma stratejiye dayalı diplomasinin temeli oluşturan "Mavi Vatan Doktrini" çerçevesinde Doğu Akdeniz'de yeni hamleler yapmaya çalıştı.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de şu hedefleri izliyor:
-Kıbrıs adasında yaşayan Türklerin siyasi konumunun istikrara kavuşturulması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olarak adlandırılan bir yapının resmen tanınması
-Yunanistan'a deniz sınırı anlaşmazlıklarında geri adım atması için baskı yapmak
-Doğu Akdeniz’de savunma ve denizcilik gücünü artırmak
-Libya ile güvenlik ve askeri iş birliği anlaşması hamlesi
-Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'in diğer bölgelerinde petrol ve gaz arama faaliyetleri yürütmek
-Siyonist Rejim Gazını Avrupa'ya aktarma çabası

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki siyasi, güvenlik ve ekonomik hedeflerinin önemini fark eden Siyonist İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile derin ilişkiler kurmuştur.

Türkiye açısından İsrail savaş bakanının Yunanistan ziyaretinin iptali Ankara’nın lehine görülse de Siyonist kaynaklar, bunu şöyle değerlendiriyor:

"Tel Aviv, Ankara ile ilişkileri normalleştirmek için acele etmeden ölçülü adımlar atıyor. Türkiye ile ilişkilerimizde Yunanistan ve Kıbrıs ile olan derin ve yakın ilişkilerimize zarar verecek hiçbir şey yoktur. Yunan ve Kıbrıs liderleriyle ilişkilerimiz en başından beri Amerikalılarla uyum içindeydi."

Hiç şüphesiz Siyonist Rejim’in en önemli hedeflerinden biri de bölgede İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı bazı sinsi ve düşmanca hedefleri izlemektir. İsrail, Türkiye ile ilişkilerinde bu konunun peşine düşmüş ve Siyonist yetkililer İran'a karşı tavır almanın her iki tarafın ortak çıkarları doğrultusunda olduğunu iddia etmişlerdir.

Ancak gerçek şu ki, öncelikle İran İslam Cumhuriyeti bölgedeki gelişmelere hakimdir ve ikincisi İran'ın gücü ve kapasiteni iyi tanıyan Ankara'nın bölgedeki çıkarlarının korunması, İran ile sahip olduğu hayati öneme sahip ilişkilerinin korunmasına bağlıdır.

tesnim

Yorumlar