HAMAS YUSUF EL KARADAVİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa davasının başta gelen destekçilerinden değerli ilim adamı Prof. Dr. Yusuf El-Karadavi'nin vefatı münasebetiyle bir taziye mesajı yayınlayarak tüm Arap toplumlarına, İslam ümmetine ve bütün insanlığa başsağlığı dilediğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 723 Tarih: 27 Eylul 2022 02:41
HAMAS YUSUF EL KARADAVİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Hamas açıklamasında Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kurucusu değerli ilim adamı, düşünür ve müceddit El-Karadavi'nin cihat ve fedakarlıklarla dolu bir hayatın ardından vefat ettiğini belirterek onun, yürüttüğü çabalarla sürekli ümmetin davalarına destek vermeye çalıştığını dile getirdi. 

Açıklamada Karadavi'nin destek verdiği ve sahip çıktığı davaların başında da Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa davası olduğuna dikkat çekilerek, onun kitaplarıyla, yazılarıyla, farklı ortamlarda ve kurumlarda verdiği konferanslarla İslam'ı, akidesini, nizamını, düşüncesini, çizgisini ve amaçlarını savunduğu ifade edildi. 

Açıklamada Karadavi'nin Filistin ve Kudüs davasını da bütün ortamlarda ve her fırsatta gündeme getirerek onun bayrağının yükselmesi için çalıştığına işaret edildi. 

9 Eylül 1926'da Mısır'da dünyaya gelen Yusuf El-Karadavi bugün (26 Eylül Pazartesi) Katar'ın başkenti Doha'da 96 yaşında vefat etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar