FEVZİ BURHUM MAHMUD ABBAS'IN KONUŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Burhum, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada daha çok eziklik ve yardım dilenmeden başka yeni bir şey olmadığını söyledi. 

Görüntülenme: 568 Tarih: 24 Eylul 2022 15:24
FEVZİ BURHUM MAHMUD ABBAS'IN KONUŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

Burhum, bugün (24 Eylül Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Abbas’ın konuşmasının Filistin davasının büyüklüğüne ve işgale karşı verilen mücadelenin tabiatına uygun olmadığına dikkat çekti.
 

“Bu konuşmanın daha fazla Yahudileştirme faaliyetine yol açmasından başka bir şey beklemiyoruz” diyen Burhum, Filistin Yönetimi Başkanı’nın BM Genel Kurulu’ndan yaptığı konuşmadan sonra işgalcilerin Filistin halkına, topraklarına ve kutsal mekanlarına daha büyük cesaretle saldıracaklarını bildirdi.
 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, New York’ta dünya liderlerini bir araya getiren BM 77. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Silaha ve şiddete başvurmayacağız. Bu bizim kuralımız. Teröre başvurmayacağız. Terörle birlikte mücadele edeceğiz. Fakat siz de bizi dünyanın diğer halkları gibi terörden ve şiddetten koruyun” dedi.
 

İsrail’in Oslo Anlaşmalarını yok ettiğini ve artık konuşulacak İsrailli bir ortak kalmadığını söyleyen Abbas, konuşmasında ayrıca İsrail’in Filistinlilere devletlerini kurmak için hiçbir toprak bırakmadığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar