KORSAN İSRAİL'DE BÜYÜK EKONOMİK KRİZ

Siyonist rejimin işgali altındaki Filistin'de yaşayan ailelerin beşte biri gıda güvenliğinden yararlanamıyor. 

Görüntülenme: 537 Tarih: 22 Eylul 2022 21:15
KORSAN İSRAİL'DE BÜYÜK EKONOMİK KRİZ

Yedioth Ahronoth gazetesi Siyonist rejimin işgali altındaki Filistin'de yaşayan ailelerin beşte biri gıda güvenliğinden yararlanamaması ile ilgili bir haberde, işgal altındaki Filistin'de yoksullukla mücadele eden bir Sivil Toplum Kuruluşunun (STK) raporuna istinaden, her beş İsrailli aileden birinin (işgal altındaki Filistin'de yaşayanlar) gıda güvensizliği yaşadığını bildirdi.
Yahudi bayramlarının arifesinde yayınlanan bu rapor, bir milyondan fazla çocuğun kalıcı olarak gıdaya erişemediğini ve iktidar yapısının bu sorunu şu ana kadar çözemediğini vurguladı. 
Latet organizasyonu tarafından hazırlanan bu rapora göre, bugün 680 bin 475 Siyonist (göçmen) ailenin gıda güvencesizliğinden mustarip olduğunu ve bunlardan 312 bin 825 ailenin bu alanda daha akut durumlara sahip olduğunu belirtildi.
Ancak, ekonomi gazetesi Demarker, İsrail'de yaşamanın şaşırtıcı maliyetiyle başa çıkma meselesinin İsrailli politikacılar için boş bir slogan haline geldiğini eleştirel bir notla duyurdu.
İbranice yayınlanan bu gazeteye göre, anketlerin bu konunun İsrailli seçmenler için büyük önem taşıdığını göstermesine rağmen, ancak geleneksel partiler, hayatın şaşırtıcı maliyetlerine hiç dikkat etmediler ya da en azından bunu önceliklerinin en üstüne koymuyorlar.
Bu makalenin bir bölümünde şöyle deniliyor: Bugün İsrail toplumu İsrail'de yaşamanın şaşırtıcı maliyetinin kendilerini zor durumda bıraktığını vurgulasa da politikacıların pratikte bu sorundan çıkış yolu yok.

tesnim

Yorumlar