EMİNE ĞALİYE ŞEHİT OLDU

İşgal ordusuna ait gemilerin 2006 yılında Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya sahillerine açtığı ateşle yaralanan Filistinli kadın dün (17 Eylül Cumartesi) şehit oldu. 

Görüntülenme: 676 Tarih: 19 Eylul 2022 13:31
EMİNE ĞALİYE ŞEHİT OLDU

Emine Ğaliye’nin ailesinden edinilen bilgiye göre, Filistinli kadın 16 yıl süren tedavisinin ardından Mısır’da hayatını kaybetti.
 

Ğaliye’nin 9 Temmuz 2006’da Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya sahillerinde yaralandığı, işgal güçlerinin Emine, kız kardeşi Hüda, diğer kardeşleri ve babalarını sahilde vakit geçirdikleri sırada hedef aldığı belirtildi.
 

Filistinli bir kameraman söz konusu saldırıyı ve sonrasını kaydetmeyi başarmıştı. Kaydedilen görüntülerde Hüda’nın babasını ve kardeşlerini aradığı, daha sonra onları sahil kumları üzerinde kana bulanmış halde bulduğu, bağırıp ağlamaya başladığı görülüyordu.
 

İşgal ordusunun kendi halinde sahilde vakit geçiren bir aileyi hedef alması tüm dünyada tepkilere yol açmıştı.
 

Kumsalda attığı çığlıklar uzun süre hafızalardan silinmeyen Hüda Ğaliye, ailesinin hesabını sormaya ve Filistin halkının hakkını savunmaya karar verdi ve Gazze İslam Üniversitesi’nde hukuk okuyarak avukat oldu.
 

Hüda Ğaliye, babasını ve dört kardeşini kaybettiği saldırıdan yıllar sonra yine aynı saldırıda yaralanan kardeşi Emine’yi kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar