FİLİSTİN HALK KURTULUŞ CEPHESİ'NDEN TÜRKİYE'YE ELEŞTİRİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkez Komitesi üyesi, Türkiye'nin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme ve Hayfa limanına muhrip gönderme eylemini eleştirdi. 

Görüntülenme: 728 Tarih: 07 Eylul 2022 14:26
FİLİSTİN HALK KURTULUŞ CEPHESİ'NDEN TÜRKİYE'YE ELEŞTİRİ

İranpress'in bildirdiğine göre Iyad Qaban yaptığı açıklamada, " Türkiye'nin işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Hayfa limanına bir muhrip gönderme eylemi, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştiğinin bir onayıdır" dedi.
Türk Donanması'na ait bir destroyer, 12 yıl aradan sonra Cumartesi günü ilk kez işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Hayfa limanına girdi.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkez Komitesi'nin üyesi, Türkiye'nin Siyonist rejime savaş gemileri göndererek desteğini açıklamasının yanı sıra ABD'nin sözde NATO çerçevesinde savaş gemisi gönderme eyleminin de Filistin meselesi için tehlike, Filistinlilerin sırtından bıçaklanma ve Filistinli şehit ve yaralılara bir darbe olduğunu belirtti.
Iyad Qaban ayrıca, Türkiye'nin politikasının Siyonist rejimi karada, denizde ve gökyüzünde uluslararası ve bölgesel haklara sahip bir rejime dönüştürme yolunda olduğunu ve bunun Filistin milleti için kabul edilemez olduğunu vurguladı.

parstoday

Yorumlar