PUTİN'İN İMAM HAMENEİ'Yİ ZİYARET ETMESİ KORSAN İSRAİL'İ RAHATSIZ ETTİ

İran’ın başkenti Tahran’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi liderliğinde düzenlenen 7.Astana Zirvesi, İsrail medyası tarafından büyük bir ilgi ile takip ediliyor. İsrail medyası, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ortadoğu ziyaretine denk gelen Tahran Zirvesi’ni, “sorunlu bir bölgesel kalkınma” projesi olarak görüyor. 

Görüntülenme: 872 Tarih: 21 Temmuz 2022 08:20
PUTİN'İN İMAM HAMENEİ'Yİ ZİYARET ETMESİ KORSAN İSRAİL'İ RAHATSIZ ETTİ

El-Meyadin’in haberine göre İsrailli bir medya kuruluşu, Tahran Zirvesi’ni Biden’ın bölgeye yaptığı ziyarete karşı bir tür meydan okuma olarak değerlendirdi. Başka bir İsrailli kuruluş ise, “Batı yaptırımlarına karşı düzenlenmiş bir zirve” yorumunu yaptı.

İsrail medyası Canal 12’nin dış ilişkiler yorumcusu, “Resmi olarak Suriye’nin geleceğini konu alan ve Astana sürecini restore eden Zirve, Başkan Biden’ın İsrail ve Suudi Arabistan ziyaretine karşı bir meydan okuma” dedi.

Yorumcu devamında “Putin, Batı’ya benim de müttefiklerim var, demek istedi” değerlendirmesinde bulundu. Başka bir İsrail medyası, Putin’in İslam İnkılabı lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile görüşmesine dikkat çekerek, basına yansıya görüntülerin Siyonist rejim tarafından hoş karşılanmadığını ve çok da iyi bir bölgesel gelişmeye işaret etmediğini vurguladı.

İsrailli medya kuruluşu Canal 13 ise “Biden yönetiminin, İran ve Rusya arasındaki yakın ittifaktan endişe duyduğunu” iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün geldiği Tahran’da İran Lideri Ali Hamaney ile bir araya geldi. Ali Hamaney dün yaptığı açıklamada “Siyonist rejimin bölge işlerine müdahalesini kınadığını ve Rusya Devlet Başkanı'nın Siyonistlere karşı son tutumunu övdüğünü" belirtti.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar