FHKC'DEN İRAN-TÜRKİYE VE RUSYA'YA ÇAĞRI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) bugün (19 Temmuz Salı) yaptığı açıklamada Tahran'da gerçekleştirilecek üçlü zirvenin Filistin davasına destek ve ABD'nin İsrail işgal rejimini destek esasına dayalı egemenliğini kırmak için bir fırsat olarak değerlendirilmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 741 Tarih: 19 Temmuz 2022 03:09
FHKC'DEN İRAN-TÜRKİYE VE RUSYA'YA ÇAĞRI

FHKC'nin Politbüro Üyesi Mahmud Er-Ras, üçlü zirveye, İsrail-Arap Natosu tarzı bir ittifak planına karşı yeni bir ittifak çıkarılması çağrısı yaptı. 

Er-Ras, Rusya Cumhurbaşkanı Viladimir Putin'in Tahran ziyaretinin ve burada üçlü zirve düzenlenmesinin, Ukrayna-Rusya krizinin başlamasından bu yana bölgede uluslararası düzeydeki kriterlerde değişiklikler olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

Er-Ras, zirvenin aynı zamanda İran'ın kendisine uygulanan ambargoyu ve cezaları reddetmesi anlamına geldiğini söyledi. 

Er-Ras açıklamasında yaşanan değişikliklerin bugün uluslararası alanda tek kutuplu dünyadan farklı kutupların ve irade merkezlerinin bulunduğu bir dünyaya geçiş olduğunu gösterdiğine işaret etti. 

Bugün (19 Temmuz Salı) İran'ın başkenti Tahran'da Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi arasında üçlü zirve düzenleniyor. Zirvede Suriye dosyası, Rusya-Ukrayna krizi ve nükleer ittifakın yeniden hayata geçirilmesi başta olmak üzere muhtelif konular hakkında görüşmeler yapılacağı duyurulmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar