BERHEM SALİH'TEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Irak Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, Filistin halkının haklarının tam olarak gerçekleştirilmesini ve ülkenin işgalci Siyonist rejimden kurtarılmasını vurguladı. 

Görüntülenme: 685 Tarih: 29 Haziran 2022 20:28
BERHEM SALİH'TEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Mukteda es-Sadr  dün yayınladığı bildiride, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in Siyonist rejimle ilişkileri suç sayan bir yasayı imzalamayı reddettiğini ve Siyonist rejimle bir ilişkiyi desteklemekle suçladığını bildirmişti. 

İRNA'ya göre, Berhem Salih'in Siyonist rejimle ilişkileri yasaklayan meclis yasasını imzalamayı reddetmesine karşılık olarak Irak cumhurbaşkanlığı da Salı günü Irak cumhurbaşkanının Filistin meselesindeki tutumunun açık, kesin ve onu desteklediğini vurguladı.

Berhem Salih, Filistin halkının haklarının tam olarak gerçekleşmesini ve ülkesinin Siyonist rejimin işgalinden kurtulmasını desteklediğini ve bu tutumunu uluslararası ve ulusal forumlarda ve BM Genel Kurulu'nda defalarca dile getirdiğini bildirdi. 

Siyonist rejimle ilişkileri suç sayan yasa, "Koordinasyon Çerçevesi" koalisyonunun (Sadr dışındaki Şii partiler) talebiyle geçen ay meclisin son oturumunda değiştirilerek, yeni maddelerin eklenmesi ve bazı maddelerin çıkarılmasına karar verildi.

parstoday

Yorumlar