FİLİSTİN'DEKİ İSLAMİ VE ULUSAL GÜÇLER TAKİP KOMİTESİNDEN ARAP NATO'SUNA TEPKİ

Filistin'deki İslami ve Ulusal Güçler Takip Komitesi, Arap ülkelerinden bazılarının Ortadoğu Askeri İşbirliği Teşkilatı adıyla NATO benzeri bir askeri ittifak kurmak suretiyle işgal rejimiyle aynı ittifak çatısı altında birleşmeye hazırlanmalarına tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 1008 Tarih: 27 Haziran 2022 20:45
FİLİSTİN'DEKİ İSLAMİ VE ULUSAL GÜÇLER TAKİP KOMİTESİNDEN ARAP NATO'SUNA TEPKİ

Komite bu konuda yaptığı basın açıklamasında İsrail işgal rejiminin böyle bir askeri ittifak kurulmasına öncülük etmekteki amacının Arap ülkelerinin güvenliğini sağlamak değil bölge üzerinde askeri yönden ve güvenlik açısından egemenlik kurmak olduğuna dikkat çekti. Açıklamada işgal rejiminin aynı zamanda böyle bir ittifak vasıtasıyla Arap ülkelerini kendi hesabına vekalet savaşlarına itmeyi ve böylece ümmetin imkanlarını ve kaynaklarını tüketmeyi, güvenliğini ve istikrarını tehdit altına sokmayı amaçladığı vurgulandı.

Komite, faşist İsrail işgal rejiminin bölgeye entegre edilmesini ve onunla ilişkilerin normalleştirilmesini, onunla barış ve ekonomik işbirliğini amaçlayan tüm projelere ve planlara, bu doğrultuda yüzyılın anlaşması planına ve onunla bağlantılı olarak Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan bütün görüşlere karşı olduğunu dile getirdi.

Komite bütün Arap toplumlarını bu tür projelere karşı olmaya ve daha önce Bağdat Paktı'nı ve benzeri sömürgeci planları başarısız kıldığı gibi aynı amaçlar doğrultusunda hazırlanan yeni projeleri de boşa çıkarmaya davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar