SİYONİST İSRAİL TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİNİ BOZMAK İSTİYOR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Siyonist Bakan Yair Lapid'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretinde yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 701 Tarih: 24 Haziran 2022 17:49
SİYONİST İSRAİL TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİNİ BOZMAK İSTİYOR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Siyonist Bakan Yair Lapid'in İran hakkındaki iddialarını "saçmalık" olarak nitelendirdi ve "Bu iddialar İki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik önceden tasarlanmış bir senaryo." dedi.

Hatipzade, "Maalesef yaklaşık bir hafta önce Siyonist Rejim Dışişleri Bakanı'nın saçma senaryosuna zemin hazırlamak için sahte haberlerle algı operasyonu başlatıldı." ifadesini kullandı.

Ankara'ya seslenen Hatipzade, "Komşu ülke Türkiye, yalancı ve terör rejimi temsilcisinin ortaya attığı mesnetsiz iddiaların farkındadır. Ankara'dan tefrika yaratmak isteyen rejimin iddialarına sessiz kalmaması beklenir. Bu rejim güvenilmez olduğunu defalarca göstermiştir." dedi.

Sözcü Hatipzade, İran İslam Cumhuriyeti'nin Siyonist Rejim'in suikast ve sabotajlarına karşılık olarak sivillerin can güvenliğini ve diğer ülkelerin güvenliğini tehdit etmeden güçlü ve keskin bir yanıt vereceğini söyledi.

Tesnim

Yorumlar