REİSİ: İMAM HUMEYNİ'NİN MEKTEBİNDE İSTİKBAR VE ZULME KARŞI MÜCADELE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İran İslam Cumhuriyeti'nin büyük kurucusu İmam Humeyni'nin (ra) vefatının 33. yıl dönümü münasebetiyle kutsal türbesinde dün gece düzenlenen törende konuşan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seyit İbrahim Reisi, İmam Humeyni (ra) mektebinde temel meselelerden birinin istikbar ve zulme karşı mücadelenin büyük önem taşıdığına işaretle, İslam inkılabından sonra İran'ın, dünyanın mazlumlarının sığınağı haline geldiğini söyledi. 

Görüntülenme: 962 Tarih: 04 Haziran 2022 15:26
REİSİ: İMAM HUMEYNİ'NİN MEKTEBİNDE İSTİKBAR VE ZULME KARŞI MÜCADELE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İranpress'in bildirdiğine göre cumhurbaşkanı söz konusu törende, dünyanın mazlumlarını kurtarmanın, İmam Humeyni'nin (ra) siyaset ekolünün en önemli yönlerinden biri olduğuna işaretle, Dünyadaki bütün mazlumlarının, İmam'ı kendi rehberleri olarak gördüğünü söyledi.
Cumhurbaşkanı İmam'ın "Amerika hiçbir halt edemez" sözüne işaretle, " Bugün Beyaz Saray sözcüsünün İran üzerindeki azami baskının başarısız olduğunu açıkça belirttiğini görüyoruz." Dedi.
Günümüzde dünyada birçok siyasetçinin var olduğunu fakat maneviyatsız siyasetin insana büyük zarar verdiğine şahit olduğumuza işaret eden Reisi " Maneviyattan yoksun bir politikanın sonucu, Filistin halkının 70 yıllık baskısının yanı sıra küresel nükleer silahlanma yarışıdır." Dedi.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İran'ın geleceğinin parlak ve aydın olacağını vurgulayarak, bu konunun İslam Devrimi'nin büyük rehberi ve İmam Humeyni'nin (ra) talimatlarından ve rehberliğinden anlaşıldığını sözlerine ekledi.

parstoday

Yorumlar