İMAM HUMEYNİ'Yİ İRTİHALİNİN YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ

Bugün, HŞ. 14 Hordad 1401 (Cumartesi), İran İslam Cumhuriyeti'nin büyük kurucusu İmam Humeyni'nin (ra) vefatının yıl dönümü. 

Görüntülenme: 1559 Tarih: 04 Haziran 2022 10:26
İMAM HUMEYNİ'Yİ İRTİHALİNİN YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ

33 yıl önce böyle bir günde, İran İslam Devrimi'nin büyük Önderi "Ruhullah Musavi Humeyni", 87 yıl süren yoğun çalışma ve yılmaz mücadelenin ardından vefat ederek hakka yürüdü. 
İmam Humeyni (ra) mücadelesine HŞ. 1342'de Şah'ın otoriter rejimi ve ABD'nin İran'a müdahalesine muhalefeti ile başladı böylece Şah rejimi tarafından Türkiye'ye ve ardından Irak'a sürgün edildi.
İmam Humeyni (ra) Irak'ta sürgünde geçirdiği on üç yıl boyunca, birçok öğrenci yetiştirmenin yanı sıra, Şah rejiminin yozlaşmış doğasını ve ABD'nin İran'daki gayrimeşru açgözlülüğünü ortaya çıkardı v e aydınlatıcı bildiriler yayınlayarak İslam İnkılabı'nın zaferinin zeminini hazırladılar.
İmam mücadelesinin doruğunda Fransa'ya hicret ederek İran'a şanlı dönüşü ardından İslam İnkılabı HŞ 1357 yılında zafere ulaştı.
İmam Humeyni'nin (ra) 33. Vefatı törenleri 2 yıllık bir aradan sonra sağlık protokollerine uyularak İmam'ın mezarı başında bu sabah saat 9:00'da başlıyor.
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyit Ali Hamenei, bu törende bir konuşma yapacak.

parstoday

Yorumlar