KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI YASİN EL MISRİ ŞEHİT OLDU

Dün (1 Haziran Çarşamba) İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın belirgin komutanlarından biri geçen yılın Mayıs ayında vuku bulan Kudüs Kılıcı Savaşı'nda aldığı yaranın tesiriyle hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 1661 Tarih: 02 Haziran 2022 10:39
KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI YASİN EL MISRİ ŞEHİT OLDU

Kudüs Tugayları tarafından yapılan açıklamada teşkilatın Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyru'l-Belah Tugayı komutanı, 41 yaşındaki Yasin Atiyye El-Mısri'nin Kudüs Kılıcı Savaşı'nda almış olduğu yaranın tesiriyle şehit olduğu duyuruldu. 

Açıklamada söz konusu komutanın, 10 Mayıs 2021 tarihinde başlayan Kudüs Kılıcı Savaşı'nda, işgal güçlerinin 21 Mayıs 2021 Cuma gecesi gerçekleştirdikleri saldırıda yaralandığı ve bir yıldan fazla süredir, aldığı yaradan dolayı hastanede tedavi gördüğü ve dün akşam saatlerinde hayatını kaybettiği bilgisi verildi. 

Söz konusu savaşta 200 Filistinli şehit edilirken binlercesi de yaralanmıştı. İşgal güçlerinden ise 13 kişi öldürülmüş, 330 kişi de yaralanmıştı. 

Filistin'de dün şehit olan kişi sayısı ise üç oldu. İşgal güçleri sabah saatlerinde Gufran Harun Verasine isimli 30 yaşındaki bir genç bayan gazeteciyi El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub mülteci kampının girişinde, eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit etmişlerdi. Akşam saatlerinde de işgal güçlerinin, Beni Berrak feda eylemini gerçekleştiren Ziya Hamarişe'nin ailesinin evini yıkmak amacıyla düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri saldırıda 24 yaşındaki Bilal Ivad Tevfik Kebha şehit edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar