TÜRKİYE HALKI SİYONİST İSRAİL İLE ANLAŞMA YAPILMASINI İSTEMİYOR (ANALİZ)

Ankara hükümetinin ırkçı İsrail rejimi ile barış girişimlerine rağmen Türkiye halkı hala İsrail karşıtı tutumlarını sürdürerek Filistin halkının haklarını savunuyorlar. 

Görüntülenme: 727 Tarih: 17 Mayıs 2022 09:26
TÜRKİYE HALKI SİYONİST İSRAİL İLE ANLAŞMA YAPILMASINI İSTEMİYOR (ANALİZ)

Bu bağlamda “Nekbe günü” veya Türkçe karşılığı olan “Talihsizlik günü” münasebetiyle lazerle Boğaz köprüsüne “Nekbe günü sizin büyük felaketiniz olacak ey İsrail”, Filistin’in özgürlüğü çok yakın.” ve “Kahrolsun İsrail” yazılarını yansıttı.
Böylece Türkiye’nin Müslüman halkı bu farklı yöntemle Siyonist rejimin siyasetleri ve her geçen gün artan cinayetlerinden nefretlerini farklı şekilde gösterdiler. Burada ilginç olan ise Türkiyeliler Kudüs gününde olduğu gibi Nekbe gününde de Siyonistlerin işgaline karşı olduğunu ve İsrail’i tanımadıklarını defalarca farklı yollardan duyurmasına rağmen işgalci İsrail rejimi Cumhurbaşkanlığı sitesinin resmi bildirisine göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siyonist İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Herzog’a yolladığı bir mektupta İsrail’in sözde “Bağımsızlık günü”nü tebrik etmişti. İşgalci İsrail rejimi Cumhurbaşkanlığı  sitesinin iddiasına, Türkiyeli yetkililer ve resmi kurumlar tarafından herhangi bir yalanlama gelmedi.
Türk halkının bu girişimi, aslında Erdoğan’ın dış siyasetteki yanlış çalışmalarına karşı halkın muhalefeti bağlamında değerlendirilmelidir. Aslında Ankara hükümetinin gündemine seçtiği yol, Türkiye halkının iradesiyle çelişiyor. Üstelik iktidardaki AKP Amerika ve siyonsit ırkçı rejim gibi müttefikleri ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışarak 2023 başkanlık seçimlerini tekrar kazanmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Fakat görüne o ki son 20 yılda iktidar partiye destek verenler,  bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın bu şaşırtıcı ve düşündürücü eylemleri ile onlara sırt çevirdiği kesimdir.
Irkçı rejim son 74 yılda, binlerce Filistinliyi şehit ederken yüz binlerce Filistinliyi yerinden etmekle Filistin topraklarını işgal etmeye devam etti.  Birçok uzman, Siyonist rejimin Filistin halkını yerinden etme ve evlerini işgal etme konusundaki ısrarının Siyonist ruh halinden kaynaklandığına inanıyorlar.

Bu bağlamda, başta Amerika ve İngiltere olmak üzere bazı Batılı hükümetlerin bu konudaki yapıcı olmayan rolü göz ardı edilmemelidir. Bu hükümetler, barışın sağlanmasına yardımcı olmak yerine, Siyonist rejime para ve kitle imha silahları vererek, Filistin halkının şehit edilmesinde ve yerinden edilmesinde İsrail rejimin cinayetlerine pratikte ortak oluyorlar.
Bu bağlamda, İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nde profesör olan "Josh Robner", Nekbe Günü faciasının boyutlarını ve yüz binlerce Filistinlinin topraklarından sürülmesi hakkında şöyle düşünüyor: Filistin ve İsrail müzakerelerindeki çıkmazın temel konusu olan Nekbe günü olayları dikkate alınmadan, siyaset adamlarının doğu Kudüs, Gazze şeridi ve batı yakada İsrai'lin askeri işgaline son vermez ve adil bir çözüme ulaşamazlar.
Aslında işgal, Filistin halkının evlerinden sürülmesi, Filistin köy ve kasabalarının yıkılması, Filistinli Müslümanların organize bir şekilde öldürülmesi ve sorunu çözme yerine meselenin silinmesi ve Filistinlileri topraklarına dönme hakkından mahrum bırakma girişimlerini Siyonistlerin Filistin topraklarını Yahudileştirme çalışmaları olarak değerlendirmek gerekir. Hal bu ki BM ayrıca siyonsit rejim liderleri ile Amerika ve İngiltere gibi hükümetlerin imzaladıkları anlaşmaları uyarınca Filistin halkının evlerine dönmeleri gerekiyor. Fakat bu konuda imzalanan tüm muteber anlaşmalara rağmen ırkçı rejim liderleri hala Filistinlilerin evlerine ve ana topraklarına geri dönmelerini engelliyorlar.
Bu nedenle, bazı Müslüman hükümetlerin tutumlarına rağmen, başta Türkiye olmak üzere bu ülkelerin halkları, Filistin halkına çeşitli şekillerde destek vermeye devam ediyorlar.
Aslında Türkiye halkının Nekbe günündeki eylemleri dikkate alındığında bu değerli girişimin Türkiye Müslüman halkın korsan rejime karşı tutumunu gösterirken aynı zamanda Türkiye halkı ve hükümeti arasının daha fazla açıldığını gösteriyor./

Parstoday

Yorumlar