PEYGAMBER SEVDALILARI DERNEĞİ MARDİN'DE KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ (VİDEO)

Cuma namazı sonrasında yapılan basın açıklamasında Kudüs'e sahip çıkılması gerektiği, bunun tüm ümmetin sorumluluğu altında olduğu belirtilirken ümmetin Kudüs'ü, Kudüs'ün de ümmeti özgürleştireceği vurgusu yapıldı. 

Görüntülenme: 1658 Tarih: 05 Mayıs 2022 12:01
PEYGAMBER SEVDALILARI DERNEĞİ MARDİN'DE KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ (VİDEO)

Basın açıklaması Mardin merkez Artuklu ilçesi Şakir Nuhoğlu Camisinde Cuma namazı çıkışı yapıldı. Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Mücahit Önen okudu.

Olumsuz hava şartları ve yağmur bereketi altında yapılan Basın açıklamasında, 3. Harem–i Şerif ve Kutlu Nebi'nin miraç noktası olan Kudüs ve Mescidi Aksa'nın Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğinin sembolü olduğu vurgulandı.

"Kudüs Eksenimizdir" temasıyla yapılan açıklamada ayrıca Müslümanların Kudüs'ü özgürleştirmek ve işgalci siyonistlerden temizlemekle mükellef olduğuna dikkat çekildi.

"Katiller sürüsüne dur denilmezse Kudüs gibi diğer İslam beldeleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacak"

Ümmetin ilk kıblesi, İslam'ın mukaddes toprakları, İslam'ın ve Müslümanların siyonist işgal rejiminin işgali altında olduğunu söyleyen Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Mücahit Önen, "Büyük şeytan Amerika ve İslam düşmanı Batılı devletlerin desteğiyle barbar Siyonistler İslam ümmetinin onuruna, izzetine, namusuna, kutsallarına göz dikmiş, saldırmaktadır. Siyonist katiller ilk kıblemiz olan Mescid–i Aksa'nın hürmetini ayaklar altına almakta, orada ibadet eden Müslümanlara saldırmakta, en kutsal üçüncü mabedimize necis çizmeleri ile girmektedirler." ifadelerini kullandı.

İşgalci siyonistlerin kadın çocuk, genç yaşlı dinlemeden mazlum Filistin halkını katlettiğini belirten Önen,"

Her gün Kudüs'ten, Filistin'in diğer şehirlerinden gelen cinayet ve katliam görüntüleri ekranlara düşmekte bu katiller sürüsüne dur denilmezse bugün Kudüs'ün esaret altında olması gibi, yarın İstanbul, Tahran, İslamabad, Kahire, Mekke, Medine ve diğer İslam şehirleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacaktır." dedi.

Okuduğu açıklamada İslam Ümmeti ve Müslüman idarecilere de çağrıda bulunan Önen şunları kaydetti:

Bu mücadele sadece Filistinlilere değil tüm Müslümanlara düşen bir sorumluluktur. Tüm ümmet yaşananlardan sorumludur ve herkesin Kudüs'ün yeniden fethinde, gücü nispetince mesuliyet taşıması gerekiyor. İntifada siyonist işgalcilerin de kalbine dayanıyor ve artık sözde başkentlerinde bile Müslümanların kahredici direnişlerinden emin olmayan, sokaklarda korka korka dolaşan siyonistler var. Bugün bizler de bu davaya sahip çıkmaz ve Kudüs'ün özgürlüğü için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmezsek, hepimiz vebal altında kalırız. Zalimlerin esareti altında, zillet içerisinde debelenir ve ebedi âlemde de hesabını veremeyiz. Müslümanların ortak davası olan Kudüs'ü ümmetin vahdetine vesile kılmak, ihtilaf ve suni ayrılıkları bu dava için bir tarafa bırakmak ve Siyonist İsrail'e karşı yekvücut olmak gerekmektedir.
Açıklamada Ümmetin Kudüs'ü, Kudüs'ün de ümmeti özgürleştireceğini ifade eden, bütün millet, parti, tarikat, cemaat ve hareketlere Allah'a dayanarak Kudüs'ün düşmanlarına karşı mücadelede vahdet ve uhuvvet çağrısında bulunan Önen son olarak şunları şu sözlere yer verdi:

"Bu vesileyle tüm Müslümanların Kudüs Günü'nü tebrik ediyor, en kısa zamanda bugünün özgür Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da kutlanmasını Yüce Rabbimizden diliyor, bu dava uğrunda mücadele eden ve bedel ödeyen tüm kardeşlerimizi minnetle yâd ediyoruz. Rabbimiz, bizleri de bu yüce dava uğrunda mücadele eden şerefli kullarından eylesin." (İLKHA)
 

Yorumlar