BATMAN'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ (VİDEO)

“Dünya Kudüs Günü” dolayısıyla Batman’da düzenlenen kitlesel basın açıklamasında; tüm millet, parti, tarikat ve cemaatlere Kudüs’ün özgürlüğü için birlikte hareket edilmesi çağrısında bulunuldu. 

Görüntülenme: 1932 Tarih: 05 Mayıs 2022 20:10
BATMAN'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ (VİDEO)

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından “Dünya Kudüs Günü” dolayısıyla Batman’da kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Gülistan Caddesi’nde saat 13.30'da “Kudüs Eksenimizdir” temasıyla yapılan basın açıklamasına; siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, alimler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı.

Dövizlerin açıldığı basın açıklaması sırasında katılımcılar sık sık tekbir getirdi, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Mehmet Ali Altun, Müslümanların birlik içerisinde hareket edip Kudüs’e sahip çıkması gerektiğini belirtti.

“Mescid-i Aksa ve Kudüs bu haldeyken Müslümanlar keyif sürebilir mi?”

Altun, “Bizler mahzunuz. Yüreğimiz yaralıdır. Ciğerimiz yanıyor. Çünkü mübarek belde Kudüs siyonistlerin çizmeleri altında ezilmektedir. Mescid-i Aksa’nın bahçesinde Müslümanların kanı dökülmektedir. Bacılarımızın feryadı kulakları sağır etmektedir. Bundan dolayı bizler nasıl olurda mahzun olmayız? Mescid-i Aksa ve Kudüs bu haldeyken Müslümanlar keyif sürebilir mi? Bizler nasıl bayramlarımızı yapacağız? Bundan dolayı bizler Kudüs’teki bu yarayı kapatmalıyız. Kudüs’e sahip çıkmamız gerekir.” dedi.

Ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Şükrü Bakır, basın açıklamasını okudu.

“Kudüs düşerse ümmet düşer”

Kudüs’ün Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğinin sembolü olduğunu belirten Bakır, “Ümmet onunla izzet kazanır ve onsuz da esareti yaşar. Kudüs düştüğünde ümmet düşer, Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve işgalci siyonistlerden temizlemek ile mükelleftirler.” dedi.

“Yarın diğer İslam şehirleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacak”

Bir asra yakındır ümmetin ilk kıblesi, İslam’ın mukaddes topraklarının, İslam’ın ve Müslümanların en azılı düşmanları olan siyonist Yahudilerin işgali altında olduğuna dikkat çeken Bakır, şunları söyledi:

“Büyük şeytan Amerika ve İslam düşmanı Batılı devletlerin desteğiyle barbar siyonistler İslam ümmetinin onuruna, izzetine, namusuna, kutsallarına göz dikmiş, saldırmaktadır. Siyonist katiller ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın hürmetini ayaklar altına almakta, orada ibadet eden Müslümanlara saldırmakta, en kutsal üçüncü mabedimize necis çizmeleri ile girmektedirler.

Her gün Kudüs’ten, Filistin’in diğer şehirlerinden gelen cinayet ve katliam görüntüleri ekranlara düşmekte; Siyonistler kadın çocuk, genç yaşlı dinlemeden mazlum Filistin halkını katletmektedir. Bu katiller sürüsüne dur denilmezse bugün Kudüs’ün esaret altında olması gibi, yarın İstanbul, Tahran, İslamabad, Kahire, Mekke, Medine ve diğer İslam şehirleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacaktır.”
Konuşmasında Müslüman idareci, alim ve aydınlarına seslenen Bakır, “Gözlerinizi açın. Ümmete emanet olarak bırakılmış olan bu mübarek topraklar için mücadele etmek, sadece Filistin halkına bırakılacak bir sorumluluk değildir. Tüm ümmet yaşananlardan sorumludur ve Kudüs’ün yeniden fethinde, gücü nispetince mesuliyet taşımaktadır. Filistinli Müslümanlar, bütün İslam âleminin yükünü omuzlarında taşıyarak ümmetin izzetini korumaya çalışmaktadırlar. Bakınız aziz İslam kahramanlarının neler yaptıklarına. İntifada siyonist işgalcilerin de kalbine dayandı. Artık sözde başkentlerinde bile Müslümanların kahredici direnişlerinden emin olmayan, sokaklarda korka korka dolaşan Siyonistler var. Allah’ın izniyle direniş şahlanıyor. Batı Şeria, işgal altındaki 1948 toprakları ve bütün Filistin birer Gazze olma yolunda. Yeni bir intifadanın ayak sesleri siyonist işgalcilere kâbuslar yaşatıyor. Siyonist işgalcilerin yıkılışı yakındır. Bu, Allah’ın ve O’nun Resulünün müjdesidir.” ifadelerini kullandı.
“Bugün bizler de bu davaya sahip çıkmaz ve Kudüs’ün özgürlüğü için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmezsek, hepimiz vebal altında kalırız” diyen Bakır, “Zalimlerin esareti altında, zillet içerisinde debelenir ve ebedi âlemde de hesabını veremeyiz. Müslümanların ortak davası olan Kudüs’ü ümmetin vahdetine vesile kılmak, ihtilaf ve suni ayrılıkları bu dava için bir tarafa bırakmak ve siyonist israile karşı yekvücut olmak gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.
Açıklamasının sonunda birlik çağrısında bulunan Bakır, şunları söyledi: “Kudüs için feda olma günüdür. Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü. Gelin hangi millet, parti, tarikat, cemaat ve hareketten olursak olalım, vahdet ve uhuvvet içerisinde, Allah’a dayanarak Kudüs’ün düşmanlarına karşı mücadele edelim. Kudüs’ü özgürleştirerek ümmete özgürlük, bağımsızlık ve izzet yolunu açalım.”
Basın açıklaması İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Şeyhmus Emlük Hocanın okuduğu dua ile son buldu.(İLKHA)

Yorumlar