TÜRKİYE'DE SİYONİST İSRAİL KARŞITI PROTESTOLAR (ANALİZ)

Türkiye'nin farklı illerinde ırkçı İsrail rejiminin Filistin topraklarında işlediği cinayetlere karşı halk protestoları devam ediyor. 

Görüntülenme: 880 Tarih: 19 Nisan 2022 04:24
TÜRKİYE'DE SİYONİST İSRAİL KARŞITI PROTESTOLAR (ANALİZ)

Türk halkı, mübarek Ramazan ayı boyunca Ankara ve İstanbul'da oruç bir şekilde İsrail karşıtı gösteriler düzenleyerek işgal altındaki Filistin topraklarında işgal rejiminin ordusunun Kudüs'te işlediği cinayetleri kınadı. Türk halkının İsrail karşıtı gösterileri, "Recep Tayyip Erdoğan" hükümetinin iktidarı sürdürmek, iktidarda kalmak ve siyasi muhaliflerini tekrar içeride yenmek için işgal altındaki Filistin'deki Siyonistlerin cinayetlerini görmezden geldiği ve gereken tepkiyi göstermediği bir sırada yaşanmaktadır.  Nitekim, Erdoğan hükümeti Siyonist rejimle müzakere ederken, Türkiye'nin Müslüman halkı, işgalci rejimin Kudüs'teki cinayetlerini protesto etti, buna dünyanın ilk Müslüman kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı ve savunmasız Filistinli ibadet edenlere yönelik şiddet de dahildir. Ankara ve İstanbul şehirlerindeki halk Siyonistlerin bu olaylardaki cinayetlerini ve eylemlerini de kınadılar. Göstericiler, rejimin ilk Müslüman kıblesine yönelik vahşi saldırılarını kınayarak, Filistin halkının direnişine ve ülkülerine desteklerini vurguladılar. Bu arada Türk göstericiler, Siyonist rejimi, mağdur Filistin halkına karşı devam eden vahşete son vererek İslami kutsallıkların saygınlığını korumaya çağırdı. Türk halkı ayrıca Erdoğan hükümetini Siyonist rejimle tüm bağları kesmeye çağırdı.

Ankara ve İstanbul'daki Türk Müslüman halkının sloganları ve talepleri, Türk halkının taleplerinin Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin uyguladığından çok uzak olduğu gerçeğini yansıtıyor. Türkiye'nin Müslüman halkı, Ankara'daki iktidardaki siyasilerindan, komşu ülkelerdeki maceralarına son vermeye ve kendi ülkelerinde İslam'ın önceliklerini ve kurallarını öncelik seviyesine getirmeyi diğer Müslüman milletlerle gerginlik yaratmamayı Irkçı İsrail rejimi ile siyasi ve güvenlik bağlarının kesilmesini istedi. 

Siyonist ordunun Filistin halkına yönelik saldırıları her yıl mübarek Ramazan ayı boyunca, özellikle Dünya Kudüs Günü arifesinde yoğunlaşıyor. İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu rahmetli İmam Humeyni, Siyonist rejimin Filistin'de sivilleri şehit düşürmesinin yoğunlaşmasının ardından  Ramazan'ın son Cuma gününü "Kudüs Günü" olarak adlandırdı ve dünya Müslümanlarını korsan İsrail'in işlediği cinayetleri kınamaya çağırdı. Ancak İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye olan bazı devletler, Müslüman milletlerin isteklerinin aksine, Filistin'in savunmasız halkını desteklemeyi reddetmiş, hatta Müslüman ülkelerdeki insanlara karşı çıkmıştır. Bu hükümetlerin çabalarına ve İsrail karşıtı gösterilere karşı çıkmalarına rağmen Müslüman milletler bu konuda çeşitli şekillerde hareket etmektedirler.

Bu bağlamda, dini ve İslami kuruluşlar, savunmasız Filistin halkının durumunu sürekli olarak takip etmekte ve İsrail'in Filistinli sivillere ve ibadet edenlere karşı işlediği cinayetleri kınayan bir bildiri yayınlamaktadır. Bu bağlamda, Azerbaycan Cumhuriyeti Beyaz Partisi'nin siyasi uzmanı ve başkan yardımcısı "Ahad Memmedli", Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere karşı tekrarlanan cinayetlerini kınadı.

 

Azerbaycan Cumhuriyeti uzmanı, Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli ibadetçilere yönelik son Siyonist saldırılara tepki olarak şunları söyledi:     "İsrail rejimi mübarek Ramazan ayı boyunca cinayet işledi, ancak Müslüman hükümetler buna dikkat etmiyor."

Ahad Memmedli ayrıca bazı Müslüman hükümetlerin Siyonistlerin Kutsal Kudüs'teki cinayetlerine karşı sessiz kalmalarını, özellikle Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki "İlham Aliyev" hükümetinin sessizliğini eleştirdi ve şunları vurguladı:   "Son yıllarda sözde Müslüman hükümetlerin sessizliği, İsrail'in Filistin halkına yönelik vahşetini ve cinayetlerini yoğunlaştırdı."

Tecrübeler göstermiştir ki, Filistin'in mazlum halkına yönelik Siyonist saldırıları ve cinayetleri, özellikle mübarek Ramazan ayı boyunca ve Dünya Kudüs Günü arifesinde yoğunlaşmaktadır. Siyonist militanlar 15 Nisan Cuma günü Mescid-i Aksa'ya saldırdı ve Filistinli ibadetçilerin yanı sıra Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine saldırarak yaklaşık 350 kişiyi yaraladı ve 470'den fazla kişiyi gözaltına aldı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Siyonist ordunun Mescid-i Aksa'ya saldırması ve bu kutsal mekana yapılan saygısızlığın yanı sıra onlarca Filistinlinin yaralanması, bölgesel ve uluslararası düzeyde geniş yankı uyandırdı. Siyonist rejimin Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da Filistinli ibadetçilere karşı artan cinayetleri her yıl yoğunlaşırken, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2016'da,  Musevi kültürünün Kudüs'te kutsal yerler başta da Mescid-i Aksa ile tarihi, dini ve kültürel ilişkilerini reddetti ve Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar için kutsal bir yer ilan etti. UNESCO tarafından bu kararın yayınlanması, Kudüs'teki Siyonistlerin dini bir amacı olmadığını ve sadece "Müslüman milletlere, özellikle Filistin'in Müslüman halkına karşı macera ve eylem peşinde olduklarını" göstermektedir.

parstoday

Yorumlar