CELAL BERHEM VEFAT ETTİ

Bugün (11 Mart Cuma), özgürleştirilmiş eski esirlerden, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC)'nin liderlerinden ve Batı Şeria'nın Beyt Sahur şehri ahalisinden Celal Berhem 68 yaşında vefat etti.  

Görüntülenme: 1226 Tarih: 11 Mart 2022 20:31
CELAL BERHEM VEFAT ETTİ

1954 doğumlu olan Berhem genç yaşlarında FHKC saflarına katıldı ve Filistin için direnenlerin öne çıkanları arasında yer aldı. 

Filistin ve Ürdün'deki Ortodoks Meclisi'nin üyeleri, Arap Ortodoks Gençliği'nin kurucuları arasında yer alan ve Beyt Sahur Arap Ortodoks Meclisi'nin başkanlığını da yapan Berhem, direniş faaliyetlerinden dolayı işgal rejimi tarafından farklı zamanlarda hapse atıldı. 

Berhem, uzun yıllar Beyt Sahur şehrindeki İslami ve Ulusal Güçler Komitesi'nin üyeleri arasında yer aldı. 

Filistin'deki Ortodoksların müklerinin siyonistler tarafından ele geçirilmesi amacıyla yapılan tehlikeli satış anlaşmalarına karşı uzun süre mücadele etti ve bu tür anlaşmaları sürekli gün yüzüne çıkardı. 

Ulusal kurumların savunucuları ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine, özellikle de Ortodoks kilisesi içinde bu tür normalleşmelere sıcak bakanlara karşı duranlar arasında yer alanların en çok öne çıkanlarından biri olarak bilinir. 

FHKC, Berhem'in vefatı münasebetiyle bir başsağlığı mesajı yayınlayarak Filistin'in, FHKC'nin, ilerici sol hareketin ve tüm direniş hareketlerinin önemli süvarilerinden birini kaybettiğini ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar