FİLİSTİNLİLER HALK KONGRESİ SİYONİST HERZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNİ KINADI

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreterliği, İsrail işgal rejiminin cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog'un Türkiye ziyaretini ve bu ziyaretten doğacak tüm anlaşmaları kınadığını açıkladı.  

Görüntülenme: 974 Tarih: 10 Mart 2022 03:16
FİLİSTİNLİLER HALK KONGRESİ SİYONİST HERZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNİ KINADI

Kongre bugün (10 Mart Perşembe) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında işgal rejiminin cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyaretini büyük bir endişe ve hoşnutsuzluk ile izlediğini, bu ziyarette iki taraf arasında yapılacak anlaşmalara da karşı olduğunu dile getirdi.

Kongre, her kim tarafından ve her hangi gerekçeyle olursa olsun siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduğunu dile getirerek; "Normalleşme tüm bölge açısından tehlike oluşturmaktadır. Bu çerçevede Filistin ve başkaları açısından olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti açısından da tehlike arz etmektedir." denildi. 

Kongre, Türkiye'nin Filistin davasına ve liderliğine verdiği desteği takdir ettiğini, bu desteğin her iki tarafın lehine olacak şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Açıklamada; "Filistin'e desteğin en önemli şekillerinden biri de siyonist işgalle normalleşme ve ilişkilerin her türüne karşı durmak, bunun güçlendirilmesi için değil bitirilmesi için çalışmaktır." denildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da dün yaptığı açıklamada, işgal rejimi cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'de ağırlanmasına tepkisini dile getirerek; "Haklarımızı ihlal eden, Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı kirleten ve yahudileştiren, Gazze Şeridi'ndeki halkımıza ablukasını ve düşmanlığını sürdüren, binlerce esirimizi özgürlüklerinden yoksun bırakmaya devam eden, çocuklarımızı öldüren, evlerimizi yıkan ve halkımızı yurdundan kovan siyonist düşmanla bütün ilişkilerin reddedilmesi konusunda ilkeli bir tavır içindeyiz." demişti.

Ürdün'deki İslami Çalışma Cephesi de işgal rejimi cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'de ağırlanmasına tepkisini dile getiren açıklama yayınlamıştı. 

Herzog'un Türkiye'de ağırlanması bütün İslam dünyasında tepkilere ve eleştirilere neden oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar