KUDÜS ŞURASI HERZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki “normalleşme” sürecine ilişkin olarak gazetemizin sorusunu cevaplandıran Kudüs Şûrası İcra Kurulu Başkanı Abdullah Cahit Dinç, dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Görüntülenme: 1119 Tarih: 18 Şubat 2022 19:43
KUDÜS ŞURASI HERZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye’deki 55 sivil toplum kuruluşundan oluşan Kudüs Şûrası dün Eresin Topkapı Hotel’de Rahmet Kapısı olaylarının yıldönümünde Mescid-i Aksâ’nın dokunulmazlığına vurgu yapmak, Kudüs’te özellikle Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve Kudüs Haftası’nda tüm dünyaya yapılacak etkinliklerle ilgili çağrıda bulunmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Kudüs Şûrası İcra Kurulu Başkanı Müdürü Abdullah Cahit Dinç, gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından Millî Gazete’nin sorularını da yanıtladı. İşgalci İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarete tepki gösteren Dinç, İsrail ile her türlü ilişkiye karşı olduklarını dile getirdi.

 

“KUDÜS, İSLAM ŞEHRİDİR”

Kudüs Şûrası İcra Kurulu Başkanı Abdullah Cahit Dinç, gerçekleştirdiği basın açıklamasında Kudüs’ün bir İslam şehri, Mescid-i Aksa’nın da bir Müslüman mabedi olduğunu belirtti. Müslümanların Kudüs’ü terk etmesi için Kudüslülere yoğun bir baskı uygulandığını kaydeden Dinç, “Kudüslülerin en temel insan haklarını dahi yok sayan işgalci İsrail, adeta dünyada hiçbir gücün kendisine hesap soramayacağını varsayarak büyük bir hata yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL İLE ATILAN BİR ADIM HAYIR GETİRMEYECEKTİR”

Kudüs ve Filistin gündemiyle ilgili düzenlenen basın açıklamasının ardından Millî Gazete’nin sorularını cevaplandıran Abdullah Cahit Dinç, Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki “normalleşme” sürecine dair önemli sözler sarf etti. İsrail ile yapılacak her türlü ilişkinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Dinç, “Yakın dönemde yapılması planlanan Herzog ziyaretini istemiyoruz. İsrail, çantasında doğru bir şey taşımaz. İsrail, fitneden başka bir şey getirmez. Dileriz ki bu ziyaret iptal olur. İsrail ile birlikte atılan bir adım hayır getirmeyecektir” diye konuştu.

 

KUDÜS HAFTASI 25 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Abdullah Cahit Dinç, 25 Şubat-4 Mart tarihleri arasında idrak edilecek olan Kudüs Haftası’na dair de konuştu. Türkiye’de ve dünyada, Kudüs hakkındaki evrensel bilincin geliştirilmesi ve toplumun her kesimine Kudüs farkındalığının yaygınlaştırılması amacıyla ilgili resmi ve sivil tüm kurum ve kuruluşları Kudüs Haftası’nı kutlamaya ve dayanışma ruhu içerisinde olmaya çağıran Dinç, Kudüs Haftası’nda yapılacak bazı etkinlikleri de açıkladı. Buna göre Kudüs Haftası’nda Kudüs’e Özgürlük Deklarasyonu’nun yayınlanacağı, salon programlarının düzenleneceği, çevrimiçi konferansların yapılacağı, bilgi etkinliklerinin gerçekleştirileceği, televizyon ve radyo programlarının icra edileceği ve Kudüs yürüyüşünün yapılacağı belirtildi.

BEKİR ŞİRİN/MİLLİ GAZETE

Yorumlar