ŞEYH ALİ DAMUŞ: LÜBNAN ABD'NİN ŞANTAJLARINA ASLA BOYUN EĞMEYECEK

İran'ın gerçek bir bağımsızlığa ve egemenliğe sahip bir ülke olduğuna işaret eden Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, Lübnan'ın ABD'nin şantajlarına asla boyun eğmeyeceğini ifade etti. 

Görüntülenme: 891 Tarih: 13 Şubat 2022 15:17
ŞEYH ALİ DAMUŞ: LÜBNAN ABD'NİN ŞANTAJLARINA ASLA BOYUN EĞMEYECEK

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Cuma namazı hutbesinde şu açıklamada bulundu: "Bugün, İmam Humeyni önderliğindeki kutlu devrim zaferinin kırk üçüncü yıl dönümünü kutlayan İran İslam Cumhuriyeti, insani değerlerin, hak ve hukukun gözetildiği gerçek bir İslam ülkesi oluşturmuştur. İran, halkının bağımsızlığını, özgürlüğünü, haysiyetini, zenginliğini ve haklarını koruyan, müstekbir güçlere ve koşullarına boyun eğmeyen gerçek egemenliğe sahip bir ülkedir."

Şeyh Ali Damuş, yaptığı açıklamanın devamında, "Halbuki bölgedeki pek çok ülke bağımsızlık, egemenlik ve özgürlükten bahsediyor, lakin aynı zamanda ABD'nin ve onun şantajlarına tamamen teslim oluyor ve milletlerinin zenginliğini, haklarını ve onurunu yok ediyor. İnsan haklarını savunduklarını iddia eden ve bu hakların gözetilmesini talep eden Batılı ülkeler, bu konuda ikiyüzlü davranıyor." dedi.

Hizbullah yetkilisi, "Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa gibi büyük ve kibirli ülkeler, insan hakları terimini ve kavramını kendi siyasi çıkarları ve amaçları için kullanmakta, bu yaklaşıma katılmayan ülkeleri hedef almakta ve onları insan hakları ihlalleriyle suçlamaktadır. Aynı ülkeler (müstekbir ülkeler), dost ve müttefik ülkelerindeki ağır insan hakları ihlallerine göz yumuyorlar." açıklamasında bulundu.

Hizbullah yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: "Siyonistlerin her gün Filistin halkına karşı işledikleri suçlar ve Amerikan-Suudi koalisyonunun Yemen'de masum çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı işlediği suçlar karşısında insan haklarını savunduğunu iddia eden Batılı ülkeler nerede? Bölge ülkeleri ve toplumlarının hayati altyapıları sistemli bir şekilde yok edilirken batılı ülkeler nerede?"

Şeyh Ali Damuş, "Amerikan-Suudi koalisyonunun Yemen'deki katliam ve yıkımlarının yanı sıra Afganistan, Irak ve Suriye'de Amerikalılar ve onların Batılı müttefikleri ve tekfirci araçları tarafından gerçekleştirilen katliamlar ve yıkımlar, Siyonistlerin Filistin'deki işledikleri cinayetler, insan haklarını savunduklarını iddia eden Batılı ülkelerin yalan ve ikiyüzlülüklerinin en büyük göstergesidir." dedi.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, ABD hükümetinin dünyadaki terörün, suçların ve diktatör rejimlerin en büyük destekçisi olduğunu ve şu anda Lübnan'a karşı kendi emirlerini ve koşullarını dayatmak için şantaj politikasını sürdürmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

rasthaber

Yorumlar