SUUD YEMEN'İ ABD MÜHİMMATI İLE VURUYOR

Uluslararası Af Örgütü, Yemen’deki Saada cezaevine karşı düzenlenen hava saldırısında Amerikan yapımı mühimmat kullanıldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 712 Tarih: 28 Ocak 2022 11:04
SUUD YEMEN'İ ABD MÜHİMMATI İLE VURUYOR

Uluslararası Af Örgütü, işgalci Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen’deki Saada cezaevini hedefi aynı anda tespit ederek vurma kapasitesine sahip Amerikan yapımı mühimmat ile vurduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz cuma günü Yemen’in Saada kentindeki bir cezaevine Suudi koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında en az 100 kişi hayatını kaybetti çok sayıda kişi yaralandı.

Yemen’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Başher Ömer, cezaevine yapılan hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını duyurdu.

Şehirdeki hastanelerden alınan bilgileri aktaran Kızılhaç Komitesi tarafından yapılan ayrı bir açıklamada da, “100’den fazla kişi öldü ve yaralandı ölü sayısı artıyor.” denildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar ise cezaevine yapılan hava saldırısı sonucu hastanelere en az 200 kişinin götürüldüğünü aktardı. Çok sayıda cesedin ise hala cezaevinde bulunduğu bildirildi.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçleri 2015 yılının Mart ayından beri Yemen’e yönelik askeri saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar sonucu 230 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş milyonlarca insan da zor bir yaşamla karşı karşıya kalmıştır.

TESNİM

Yorumlar