NABLUS VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Dün (13 Ocak Perşembe) gece, Nablus'un kuzeybatısındaki Burka beldesinin girişinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda, birçok kişinin atılan gaz bombalarından etkilendiği bildirildi.  

Görüntülenme: 992 Tarih: 14 Ocak 2022 18:23
NABLUS VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Yerel kaynaklarının verdiği bilgilere göre çatışmalar, Burka beldesinin girişinde vuku buldu ve işgal güçleri Filistinli gençlerin üzerine yoğun bir şekilde plastik mermi ve zehirli gaz bombaları yağdırdılar. 

Burka beldesinde işgal rejiminin politikalarına karşı ve işgal zindanlarındaki esirlere, özellikle de kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid'e destek amacıyla gösteri düzenleneceğinin açıklanması üzerine işgal rejiminin de bu beldeye çok sayıda asker sevk ettiği belirtildi. 

Dün akşam saatlerinde ayrıca Kudüs'e bağlı Biddu kasabasının yakınlarında 17 yaşında, Ahmed Zayid Ebu Iyd isimli bir Filistinli gencin omuzuna şarapnel parçası isabet etmesi sebebiyle yaralandığı haber verildi. 

Kudüs'e bağlı Katanna kasabasının ahalisinden olan Muhammed Mervan El-Fakih isimli 15 yaşında bir gencin de İksa beldesi yakınlarında yaralandığı bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar