NASIR EBU ŞERİF'TEN İNGİLTERE'NİN HAMAS KARARINA TEPKİ

Filistin İslami Cihat Hareketi'nin Tahran Temsilcisi Naser Ebu Şerif, uluslararası camiayı, İngiltere'nin Hamas'ı terör örgütü ilan etmesini kınamak için daha ciddi girişimlerde bulunmaya çağırdı. 

Görüntülenme: 957 Tarih: 24 Kasım 2021 08:04
NASIR EBU ŞERİF'TEN İNGİLTERE'NİN HAMAS KARARINA TEPKİ

Ebu Şerif bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiltere yönetiminin Hamas aleyhindeki kararına işaretle, direnişin Filistin halkının meşru hakkı olduğuna temasla, dünyadaki tüm hür ve azade insanları, sulta düzeninin bu tür eylemine karşı koymaya çağırdı.

Ebu Şerif, İngiltere'nin bu girişimini bir nevi ırkçılık niteleyerek, bugün Filistin'de ırkçılığın doruk noktaya ulaştığını ifade etti.

İngiltere dışişleri bakanının dosyasının karanlık olduğuna işaretle, sulta düzeninin kendi hedefleri için her türlü aracı kullandığını kaydetti.

Hamas'ın İran Temsilcisi Halid Kadumi de, İngiltere'nin kararını demokrasi ve uluslararası camianın kurallarına aykırı olduğunu belirterek, bir yandan kendilerine terörist derken diğer yandan uzlaşmayı tavsiye ettiklerini vurguladı.

Kadumi, bu tür açıklama ve girişimleri siyasi olarak niteleyerek, İngiltere'nin Filistin milletini uzlaşmayı kabul etmek için bu tür girişimlerle baskı yaptığını söyledi.

parstoday

Yorumlar