ABDULLATİF EL KANU FİLİSTİNLİ ESİR KAYİD EL FUSFUS'UN ZAFERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü, Filistinli esir Kayid el-Fusfus'un Kudüs'teki işgalci rejimin hapishanelerinin yönetimi üzerindeki zaferinin Filistin halkının gücünün bir kanıtı olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 841 Tarih: 24 Kasım 2021 02:33
ABDULLATİF EL KANU FİLİSTİNLİ ESİR KAYİD EL FUSFUS'UN ZAFERİNİ DEĞERLENDİRDİ

El Aksa TV'nin Telegram kanalına göre, Hamas sözcüsü Abdullatif el'Qanu,  dün  yaptığı açıklamada, Filistinli esir Kayid el-Fusfus'un zaferinin, tutsakların Siyonist rejimin herhangi bir savaşta baskısını kırma gücünü gösterdiğini söyledi.

el-Qanu, el-Fusfus ve İyad el-Herimi'nin zaferinin, tutsakların efsanevi istikrarını ve işgalci rejimin yetersizliğine karşı güçlü kararlılıklarını gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Filistin Kurtuluş Hareketi, Filistinli esir Kayid el-Fusfus'u Siyonist rejime karşı açlık grevinde verdiği savaşta kazandığı zaferden dolayı da kutlayarak, bu zaferin Filistin rejiminin kararlılığını ve işgalci rejimin Filistin'in istikrarı karşısındaki yenilgisini gösterdiğini sözlerine ekledi. 

İsrail işgal rejiminin "idari tutuklama" uygulamasını protesto ve özgürlüğünü elde etme amacıyla 131 günden beri açlık grevinde olan esir Kayid El-Fusfus 14 Aralık tarihinde serbest bırakılacağına dair anlaşma sağlanması üzerine açlık grevini askıya aldı. 

Ailesi, oğullarının hastanede gözetim altında tutulacağını ve serbest bırakılacağı tarihe kadar da hakkındaki idari tutukluluk uygulamasının dondurulmuş olacağını ifade etti. 

parstoday

Yorumlar