TÜRKİYE'DE MOSSAD CASUSLARI YAKALANDI

 

Görüntülenme: 895 Tarih: 21 Ekim 2021 12:10
TÜRKİYE'DE MOSSAD CASUSLARI YAKALANDI

Sabah gazetesinin yayınladığı bir habere göre Türkiye istihbaratı, Türkiye'de İsrail karşıtları hakkında bilgi toplayan ve Türkiye'nin İsrail aleyhtarı Filistinlilere ne gibi kolaylıklar sağladığı hakkında bilgiler toplayıp İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'a ileten 15 casusu tespit etti. Haklarındaki bilgileri emniyetle paylaştı ve hepsi gözaltına alındı. 

Gazetenin bugünkü (21 Ekim Perşembe) sayısında yayınlanan habere göre söz konusu 15 kişilik ekip 3'er kişilik hücrelerden oluşuyordu. Bu hücrelerin her biri istihbarat tarafından bir yıl boyunca büyük bir dikkatle izlendi ve kendilerine 7 Ekim 2021 tarihinde polis tarafından baskınlar düzenlendi. 

Ajanlar hem İsrail aleyhine faaliyetleri olan Türkiye vatandaşları hem de Türkiye'de oturan parlak bazı yabancı kişiler hakkında önemli bilgiler toplayarak İsrail işgal rejiminin istihbarat teşkilatı Mossad'a iletiyorlardı. 

Haberde ajanların tamamının Arap kökenlilerden oluştuğuna dikkat çekildi. Bu ajanların Mossad'ın saha sorumlularıyla Türkiye dışında muhtelif yerlerde bir araya geldikleri ve topladıkları önemli bilgi ve belgeleri kendilerine aktardıkları dile getirildi. 

Söz konusu ajanların aynı zamanda Türkiye'nin Filistinlilere ne gibi kolaylıklar sağladığı hakkında da bilgiler topladıkları belirtildi. 

Şimdi ele geçirilen ajanlar hakkında dava dosyasının hazırlanmakta olduğu ve yakında bu kişiler hakkındaki yargılama sürecinin başlayacağı haberde dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar