BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ FİDANI BÜYÜYOR

Filistinli milletvekili Abdurraman Zeydan, Nablus, Kudüs ve Cenin’de yaşananların Batı Şeria için yeni bir dönemin habercisi olduğunu belirterek, işgal rejiminin bin kez hesap yapmak zorunda kaldığını, Batı Şeria’yı ve Gazze Şeridi’ni birleştirmekten korktuğu için adım atamadığını söyledi. 

Görüntülenme: 913 Tarih: 28 Eylul 2021 01:58
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ FİDANI BÜYÜYOR

Zeydan, “Anlaşılan o ki geçtiğimiz aylarda yaşanan olaylar, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda kazanılan zaferin oluşturduğu hava, Özgürlük Tüneli eylemi, birçok bölgedeki gece şaşırtması faaliyetleri gençleri cesaretlendirmiş ve işgalcilerle mücadelede onlara yeni bir ruh kazandırmış” dedi.
 

Direnişin geçtiğimiz yıllar boyunca işgal rejiminin politikalarını boşa çıkarmaya alıştığını kaydeden Zeydan, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’da baskın düzenledikleri bölgelerin hedef alındığını ve özellikle el-Aksa İntifadası sırasında çatışmaların yaşandığını hatırlattı.
 

Zeydan, Yahudi yerleşimcilerin Yusuf’un Kabri bölgesi ile Kefel Haris, Beytlahim ve diğer bazı yerlerdeki kutsal kabul ettikleri bölgelere işgal güçleri himayesinde baskın düzenlemelerinin işgal rejiminin politikası olduğunu belirtti.
 

Filistinli milletvekili, işgalcilerin daha fazla toprak gasp etmeye zemin hazırlamak için kutsallık atfederek baskın düzenledikleri bölgelerin her geçen yıl daha da arttığına dikkat çekti.
 

İşgal ordusu, Nablus’un doğusundaki Yusuf’un Kabri bölgesine dün gece yüzlerce Yahudi yerleşimcinin düzenlediği baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda iki işgal askerinin yaralandığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar