DÜNYA KAMUOYU FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNA KAYITSIZ

Filistin Esirler Bakanlığı Sözcüsü İslam Abduh, Dünya Sağlık Örgütü, Kızılhaç vs. gibi birtakım uluslararası kuruluşların konuyu ihmal etmelerinin işgal güçlerinin Filistinli esirlerin aleyhindeki uygulamaları ve politikaları için yeşil ışık yaktığına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1256 Tarih: 24 Eylul 2021 18:21
DÜNYA KAMUOYU FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNA KAYITSIZ

İslam Abduh, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada 39 yaşındaki Hüseyin Mesalime'nin yakalandığı kanser hastalığından dolayı hayatını kaybetmesinin işgal rejiminin cezaevleri yönetiminin kasıtlı tıbbi ihmalinden kaynaklandığını hatırlatarak halen işgal rejiminin cezaevlerinde bulunan esirler arasında kendilerine tıbbi müdahalede bulunulması gereken 700 hasta esirin bulunduğunu ifade etti. Abduh, bu esirlerin birçoğunun böbrek yetmezliği, kalp, kanser, şeker ve yüksek tansiyon gibi tehlikeli düzeydeki müzmin hastalıklardan muzdarip olduklarını vurguladı. 

Filistin Esirler Bakanlığı Sözcüsü Abduh, Hüseyin Mesalime'nin vefatıyla birlikte 1967'den bu yana şehit olan esirlerin sayısının 227'yi bulduğunu, bunlardan 72 kişinin kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle, 73 kişinin işkence yüzünden, 82 kişinin tutuklama esnasında veya gözetim altında tutuldukları sırada kasten vurularak hayatını kaybettiğini söyledi. 

İsrail yasaları, istihbarat teşkilatı Shin Bet elemanlarına, Filistinli tutuklulara sorgulama esnasında işkence yapma izni veriyor.

Cezaevinde kötü şartlar ve siyonist işgal yönetiminin zulüm uygulamaları sebebiyle kan kanserine yakalanan sonra da kasıtlı tıbbi ihmal yüzünden hastalığı ilerleyen, eski esirlerden Hüseyin Mesalime dün akşam hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar