FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Filistin İslami Cihad Hareketi, işgali karşısına alan, onun Filistin halkına, topraklarına ve mukaddesatına yönelik saldırılarını durdurmayı hedefleyen açık bir siyasi program üzerinde ittifak sağlanmadan seçimlere gidilmesini reddedeceklerini bir kez daha tekrarladı.  

Görüntülenme: 1261 Tarih: 22 Eylul 2021 21:53
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN SEÇİM AÇIKLAMASI

İslami Cihad Hareketi bugün (22 Eylül Çarşamba) yaptığı açıklamada işgalin gölgesinde seçim kararı alınmasının yeni bir göz yanıltma oyunu ve daha önemli olanı gerçekleştirmekten kaçış olduğunu dile getirdi. Daha önemli olanın ise yeni ve bir yönüyle düşmanla mücadelenin yönetimini de kapsayan bir stratejinin hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı. 

İslami Cihad Hareketi mevcut şartların bütün tarafların işgale ve onun düşmanca tavırlarına karşı koyma üzerinde yoğunlaşmasını, yahudileştirme faaliyetlerine karşı durmayı, Filistinlilerin ellerinde kalan toprakları korumasını, Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ablukanın sonlandırılmasını, işgalcinin Batı Şeria ve Kudüs'teki cinayetlerine karşı durmayı, Filistin halkının birliğini korumayı ve işgalcinin bütün hayata ve hizmetlere hakim olmasına son verilmesini gerekli kıldığını vurguladı. 

İslami Cihad, Filistin halkının önceliklerinin ancak direnişle, intifadanın dozunu artırmakla ve onu geliştirmekle gerçekleşeceğini, işgalciyle masa başı görüşmeler yoluna sapılmasıyla, güvenlik ve siyaset alanında işbirliğinin artırılmasıyla, düşmanla güçlü ekonomik bağlantılar kurulmasıyla gerçekleşmeyeceğini hatırlattı. 

Filistin Başbakanı Muhammed İştiye'nin başkanlığındaki Bakanlar Kurulu, 6 Eylül tarihinde, yerel meclislerin aşamalı olarak ve kategorilere göre belirlenmesi için seçimler yapılması ve Filistin'deki direniş hareketleriyle herhangi bir ittifak sağlanmadan 11 Aralık tarihinde yerel seçimlerin birinci turunun gerçekleştirilmesi yönünde karar almıştı. 

Bakanlar Kurulu kararına göre bu turda, köy meclislerinin ve Batı Şeria'da C kategorisine giren bölgelerdeki belediyelerle, Gazze'deki belediyelerin meclislerinin belirlenmesi için oylama yapılacak. 

Ancak Filistin'deki siyasi çevreler hükümetin tek taraflı bu kararına tepki göstererek, bunun sadece bir taktik seçimi olacağına dikkat çektiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar