SİYONİST İSRAİL KIBRIS'TA SİNSİ PLANINI DEVREYE SOKTU

Türkiye için vatan toprağından farksız olan ve stratejik önemi haiz Kıbrıs, Siyonist işgalle karşı karşıya. “Arz-ı Mev’ud” hayalleri kuran İsrail, Kıbrıs’ta sinsi planını devreye soktu. 

Görüntülenme: 1882 Tarih: 09 Ağustos 2021 19:08
SİYONİST İSRAİL KIBRIS'TA SİNSİ PLANINI DEVREYE SOKTU

İsrail, KKTC vatandaşı yapılan Siyonistler ve yerli işbirlikçiler aracılığıyla “yavru vatan”ı adım adım işgal ediyor. Satın aldığı 2 bine yakın şirket üzerinden toprak edinen Siyonistler, KKTC’de 25 bin dönüm civarında toprak satın aldı. Kıbrıs’ta toprak satışının engellenmemesi halinde “yavru vatan”ın, “Büyük İsrail Projesi”nin bir parçası olmasından endişe ediliyor.

TOPRAK ALIMINDA PARAVAN KULLANIYORLAR

KKTC yasalarına göre ülkede 500 metrekareden fazla toprak satın almak isteyen bir şirketin en az yüzde 51 hissesinin KKTC vatandaşı birine ait olması gerekiyor. Geriye kalan yüzde 49 hissenin kime yahut kimlere ait olduğunun ise bir önemi bulunmuyor. Tam da bu noktada Siyonizm’in yerli işbirlikçiler aracılığıyla Kıbrıs’ı işgal etme planı devreye giriyor. Öyle ki, herhangi bir şirketin yüzde 49 hissesine sahip olan bir İsrailli, söz konusu şirket aracılığıyla Kıbrıs’ta toprak satın alıyor. Bahsi geçen şekilde KKTC’de toprak satın alan firmaların en az yüzde 51’lik hissesinin sahibi her ne kadar Kıbrıslı biri olsa da bu kişilerin paravan olarak kullanıldığı belirtiliyor. Ayrıca, KKTC vatandaşlığı alan İsrailliler, istedikleri kadar toprak satın alabiliyor.

Lefke de Yahudilerin toprak satın aldığı alanlar arasında yer alıyor. Yahudilerin Lefke’de iki bin dönüm toprak satın aldıkları belirtilirken, Gaziveren, Cengizköy, Bağlıköy ve Çamlıköy gibi bölgelerin de hedefler arasında yer aldığı kaydediliyor.

25 BİN DÖNÜM TOPRAK ALINDI!

KKTC şirket kayıtlarına göre İsrailli kişiler, “yavru vatan”da ciddi oranda toprak satın almış durumda. Milli Gazete’nin ulaştığı kaynaklar, KKTC’deki yaklaşık 2 bin firmanın İsrailli hissedarının bulunduğunu aktarırken, şu ana dek alınan toprağın 25 bin dönüm olduğu ifade ediliyor. Kıbrıs’ı sessizce ve adım adım işgal eden İsrail’in satın aldığı toprakların büyük bir kısmının tarım arazisi olduğu da belirtiliyor. Yahudilerin Kıbrıs’ta toprak satın aldığı alanların başında Karpaz geliyor. Yakın zamanda Forbes dergisinde yayınlanan bir makalede Karpaz’da toprak satın almanın avantajlarından bahsediliyordu.

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın üstün gayretleriyle tekrardan vatan toprağı yapılan Kıbrıs’ta, Siyonistler “Arzı Mev’ud” hayalleri kapsamında sinsi planlarını devreye soktu. Türkiye için stratejik önemi haiz ve uğruna nice şehit verdiğimiz Kıbrıs toprakları, İsrail rejiminin işgaliyle karşı karşıya. Lions ve Rotary gibi oluşumlarla uzun bir süredir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında faaliyetlerde bulunan İsrail, KKTC vatandaşı yapılan Siyonistler ve yerli işbirlikçiler aracılığıyla “yavru vatan”ı adım adım işgal ediyor.

TOPRAK ALIMINDA PARAVAN KULLANIYORLAR

KKTC yasalarına göre ülkede 500 metrekareden fazla toprak satın almak isteyen bir şirketin en az yüzde 51 hissesinin KKTC vatandaşı birine ait olması gerekiyor. Buna rağmen geriye kalan yüzde 49 hissenin kime yahut kimlere ait olduğunun bir önemi bulunmuyor. Tam da bu noktada Siyonizm’in yerli işbirlikçiler aracılığıyla Kıbrıs’ı işgal etme planı devreye giriyor. Öyle ki herhangi bir şirketin yüzde 49 hissesine sahip olan bir İsrailli, söz konusu şirket aracılığıyla Kıbrıs’ta toprak satın alıyor. Bahsi geçen şekilde KKTC’de toprak satın alan firmaların en az yüzde 51’lik hissesinin sahibi her ne kadar Kıbrıslı biri olsa da bu kişilerin paravan olarak kullanıldığı biliniyor.

KIBRIS’TA SİLAHSIZ İŞGAL

KKTC şirket kayıtlarına göre İsrailli kişiler, “yavru vatan”da ciddi oranda toprak satın almış durumda. Millî Gazete’nin ulaştığı kaynaklar, KKTC’deki yaklaşık 2 bin firmanın İsrailli hissedarının bulunduğunu aktarırken şu ana dek alınan toprağın 25 bin dönüm olduğu ifade ediliyor. Kıbrıs’ı sessizce adım adım işgal eden İsrail rejiminin satın aldığı toprakların büyük bir kısmının tarım arazisi olduğu da belirtiliyor. Yahudilerin Kıbrıs’ta toprak satın aldığı alanların başında Karpaz geliyor. Yakın süreçte Forbes dergisinde yayınlanan bir makalede Karpaz’da toprak satın almanın avantajlarından bahsedildiği biliniyor. Öte yandan Lefke de Yahudilerin toprak satın alımında bulunduğu alanlar arasında yer alıyor. Yahudilerin Lefke’de iki bin dönüm toprak satın aldıkları belirtilirken Gaziveren, Cengizköy, Bağlıköy ve Çamlıköy gibi bölgelerin de hedefler arasında yer aldığı kaydediliyor.

VATANDAŞLIK VERİLEN YAHUDİLER SINIRSIZ TOPRAK ALABİLİYOR

Kıbrıs’ta Yahudiler tarafından ciddi oranda toprak satın alınması olayının dehşet verici bir başka boyutu da bulunuyor. Buna göre 2014 yılında çok sayıda Yahudi’ye KKTC vatandaşlığı verilirken bu kişiler de toprak alımında bulunuyor. Bu kişiler, KKTC vatandaşı oldukları için istedikleri miktarda toprak satın alabilirken söz konusu durum işgalin bir parçası olarak görülüyor.

ARZ-I MEV’UD HAYALLERİNİN BİR PARÇASI

Kıbrıs toprakları, İsrail’in Arz-ı Mev’ud hayallerinin sınırları içerisinde yer alıyor. Bu doğrultuda İsrail’in hâkimiyet kurmak istediği “yavru vatan”, “Büyük İsrail”in bir parçası olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Kıbrıs’ta Yahudilerin toprak satın almasının önüne geçilmesi hayati önem taşıyor.

MİLLİ GAZETE/BEKİR ŞİRİN

Yorumlar