KUZEY AFRİKA ÜLKELERİNDEKİ AKTİVİSTLER SİYONİST REJİMLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Cezayir, Tunus, Fas, Libya ve Moritanya da dahil olmak üzere beş Kuzey Afrika ülkesindeki aktivistler, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkma gereğini vurguladılar. 

Görüntülenme: 1081 Tarih: 25 Temmuz 2021 10:46
KUZEY AFRİKA ÜLKELERİNDEKİ AKTİVİSTLER SİYONİST REJİMLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

İran'daki Genç Gazeteciler Kulübü-YPJ'e göre, aralarında Cezayir, Tunus, Fas, Libya ve Moritanya'nın da bulunduğu 5 Kuzey Afrika ülkesinde Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkan aktivistler ve kurumlar, halkı birleştiriyor ve normalleşmeye karşı kapsamlı bir strateji oluşturmaya çalışıyor. Bu aktivistler işgalci rejimle ilişkilerinin bitmesi, işgal altındaki topraklara komşu olan Arap ve İslam ülkelerinin güvenliğini de tehdit eden Siyonistlere karşı strateji geliştirme çağrısında bulunmuşlardır. 

Fas'taki Milletler arasında  Demokratik Dayanışma Ağı'nın koordinatörü Muhammed El-Gafri, Arap rejimleri ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesine rağmen, Arap milletlerinin bu ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğunu ve Arap ülkelerinde meydanlarda ve sokaklarda bulunduğunu söyledi. 

El Gafri,  işgal altındaki bölgelerde BAE büyükelçiliğinin açılmasının talihsiz olduğunu da sözlerine ekledi.

Cezayir'de Siyonist Rejim ile İlişkilerin Normalleşmesine Karşı Halk Cephesi koordinatörü Ahmed İbrahimi ise Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesinin Filistin halkına karşı işlenen suçların, Arapların ve Müslümanların güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

İbrahimi, Siyonist rejime karşı mücadelenin ve bu işgalci rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin engellenmesinin  Arap ve İslam milletlerinin görevi olduğunu vurguladı.

İşgal altındaki topraklarda BAE büyükelçiliğinin açılması, Cezayir, Tunus, Fas, Libya ve Moritanya dahil olmak üzere Batı Arap ülkelerindeki nüfusun büyük kesimleri arasında bir eleştiri ve memnuniyetsizlik dalgasına neden olmuştur.

Son aylarda BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas, Filistin direniş gruplarından güçlü bir tepkiye de yola açan  Siyonist rejimle olan ilişkilerini alenileştirmişlerdir. 

Parstoday

Yorumlar