GASIP İSRAİL KADIN MURABITLARA MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERDİ

img
GASIP İSRAİL KADIN MURABITLARA MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERDİ

İşgal rejimi mahkemesi dün Kudüslü kadın murabıtlar İsra Ebu Nab ve Ayide es-Saydavi’nin Mescid-i Aksa’dan 6 ay süreyle uzaklaştırılmasına karar verdi.

Kadın murabıtlar Ebu Nab ve es-Saydavi, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tuttukları için daha önce de birçok kez gözaltına alınmış ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılmışlardı.
 

İşgal yönetimi geçtiğimiz aylarda aralarında eski esirler, dini ve milli şahsiyetler, kadın ve erkek murabıtlar olmak üzere onlarca kişiye Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları verdi.
 

Gözaltılar, uzaklaştırma ve para cezaları ile özellikle Kudüslüleri ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutan aktivistleri hedef alan işgal yönetimi, Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin baskınları karşısında savunmasız bırakmayı hedefliyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

Filistinlileri Kudüs’ten ve özellikle de Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırarak Rahmet Kapısı Musallası bölgesini Yahudileştirmek isteyen işgal yönetiminin son günlerde Kudüslülere yönelik gözaltına alma ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma operasyonlarını yoğunlaştırdığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!