MESCİDİ AKSA İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

İşgalciler tarafından Kudüs'te düzenlenmesi planlanan bayrak yürüyüşü öncesi Filistin makamlarından işgalcilere karşı seferberlik çağrısında bulunuldu. 

Görüntülenme: 1778 Tarih: 14 Haziran 2021 14:14
MESCİDİ AKSA İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

İşgalciler tarafından Kudüs'te düzenlenmesi planlanan bayrak yürüyüşü öncesi Filistin makamlarından işgalcilere karşı seferberlik çağrısında bulunuldu. Hamas, Filistinlileri ayaklanmaya çağırırken Filistin Ulusal ve İslami Hareketler Komitesi yarını ‘Öfke Günü’ ilan etti. Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri de Mescid-i Aksa’yı savunmanın akideyi savunmak olduğunu belirterek Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutanın dini bir vecibeyi yerine getirmiş olacağını kaydetti.

Siyonist İsrail yönetiminin güvenlik ve siyasi işlerinden sorumlu İsrail Güvenlik Kabinesi, Kudüs’te düzenlenmesi planlanan Bayrak Yürüyüşü’nü, İsrail polisi ve Yahudi işgalcilerin üzerinde mutabık kaldığı bir plana göre yapılması şartıyla yarına ertelemişti. İşgalciler tarafından yarın Kudüs'te düzenlenmesi beklenen bayrak yürüyüşünde Mescid-i Aksa'ya baskında bulunulması da planlanırken yarın Filistin topraklarında gerilimin üst seviyeye çıkacağı düşünülüyor.

HAMAS'TAN FİLİSTİNLİLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI

İsrail rejimi yöneticilerinin onay verdikleri bayrak yürüyüşüne dair Filistin makamlarından peş peşe önemli açıklamalar geldi. Bu bağlamda Hamas'tan yapılan açıklamada, işgalcilerin yürüyüşlerini gerçekleştirememesi için ayaklanma çağrısı yapıldı. Söz konusu açıklamada, "Önümüzdeki Salı günü halkımızı işgalci yerleşimcilerin "bayrak yürüyüşü" düzenlenmelerine fırsat vermemek adına ayaklanma ve Kudüs'te daha yoğun nöbet tutmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ÖFKE GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Hamas'ın yanı sıra Filistin Ulusal ve İslami Hareketler Komitesi'nden de önemli bir açıklamada bulunuldu. İşgalcilerin bayrak yürüyüşü gerçekleştirmeyi planladıkları salı gününün 'Öfke Günü' ilan edildiği açıklamada "Önümüzdeki Salı günü, tüm #Filistin topraklarında Kudüs'ü destekleyen, onu mahallelerini ve mübarek Mescid-i Aksa'yı koruyan Filistinlilerin Öfke Günüdür" denildi. Öte yandan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri de yapmış olduğu açıklamada, Mescid-i Aksa'daki baskınlara karşı nöbet tutulmasının gerekliliğini vurguladı. Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Mescid-i Aksa’yı savunmanın akideyi savunmak olduğunu belirten Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutanın dini bir vecibeyi yerine getirmiş olacağını söyledi.

MESCİD-İ AKSA’NIN AVLUSUNDA HATİKVA’YI OKUMA PLANI

Batı Şeria ve Kudüs’teki Yahudi işgalcilerin katılımıyla düzenlenen bayrak yürüyüşünde İsrail’in Kudüs’ü işgali kutlanıyor. İşgal altında  bulunan Kudüs’teki Knesset binası önünde başlayan yürüyüşte ellerinde işgal rejimi bayrakları taşıyan işgalciler, Bab el-Amud’a kadar yürüyor. Mescid-i Aksa’nın kapılarını dolaşarak nihayetinde Burak (Ağlama) Duvarı önüne gelen işgalciler, Mescid-i Aksa’nın yıkılıp sözde heykelin inşa edilmesi için ayin yapıp dua ediyor. Mescid-i Aksa’ya geniş katılımlı bir baskın planı yapan Siyonistler, Mescid-i Aksa’nın avlusunda İsrail rejiminin ulusal marşı Hatikva’yı yüksek sesle okuma planlarında da bulunuyor. İşgalci İsrail rejimi güçlerinin koruması altında bulunan Tapınak Örgütü mensupları 2019 yılında bayrak yürüyüşü kapsamında Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı bir baskın gerçekleştirmişti.

BEKİR ŞİRİN/MİLLİ GAZETE

Yorumlar