HAMAS'TAN BAE'YE TEPKİ

Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanının Filistin İslami direniş hareketi Hamas ve Lübnan Hizbullah’ına karşı sözleri Hamas sözcüsünün tepkisi ile karşılaştı. 

Görüntülenme: 1255 Tarih: 13 Haziran 2021 07:44
HAMAS'TAN BAE'YE TEPKİ

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Hamas sözcüsü Hazım Kasım bugün twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanı Abdullah bin Zaid tarafından batı ülkelerin, Hamas’ı terörist tanımaları için kışkırtılması, Arapçılığa ve tüm milliyetçi kavramlara aykırıdır.” dedi.
Hamas sözcüsü ayrıca bu açıklamaların Siyonistlerin yenilgiye uğrayan propagandalarına paralel ve Arap halkların Filistin direnişine verdiği desteğe karşı olduğunu sözlerine ekleyerek vurguladı.
Bin Zaid Amerikan Yahudileri komitesinin sitesine verdiği demeçte, batı ülkelerin Hamas, Hizbullah ve Müslüman Kardeşler gibi teşkilatlara karşı daha açık bir yöntem ve tutum sergilemediklerinin esef verici olduğunu söyledi.
Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanı bazı hükümetlerin bir teşkilatın sadece askeri kanadını terörist tanıdıklarını ve siyasi kanadına dikkat etmediklerini  fakat bunların arasında bir fark olmadığını söylemişti.
Siyonist rejim ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkiler, geçen yıl 11 eylül tarihinde ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamanın ardından he geçen gün daha da gün yüzüne çıkıyor.

parstoday

Yorumlar