SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF TÜRBESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin koruması altındaki fanatik Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin doğusunda bulunan Yusuf Türbesi'ne baskın yaptı. 

Görüntülenme: 1774 Tarih: 10 Haziran 2021 19:04
SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF TÜRBESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, bölgedeki her türlü rezaletin ana müsebbibi olarak görülen ırkçı Yahudi yerleşimcilerin, işgal güçlerinin himayesinde söz konusu türbeye girdiğini, burada batıl ritüellerini gerçekleştirdiklerini ve provokatif eylemlerde bulunduklarını bildirdi.

Ayrıca kışkırtıcı eylemlerin ardından Filistinli direnişçilerin, türbenin bulunduğu alana intikal ettiğine ve bunun da çatışmaya neden olduğuna dikkat çekildi. Baskına karşı çıkan Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışma yaşandı.

İsrail askerleri yerleşimcilerin baskınını korumak için gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanırken, Filistinli gençler ise yanan lastiklerle sokakları kapatıp işgal güçlerine taş fırlattı.

Filistinli gençlerin, protesto amacıyla lastik yakmasıyla birlikte çatışmaların alevlenmesi sonucu Yahudi yerleşimciler endişelenerek bölgeden kaçtı.

 Yahudi yerleşimci çeteleri, 1967’den beridir Yusuf Türbesi'ne saldırı düzenliyorlar.

“Yusuf Türbesi” Nablus’un doğusundaki Balata Kampı hizasında yer alıyor. Filistinliler türbenin Yusuf Duveykat isimli salih bir kişiye ait olduğunu söylerken, Yahudiler türbede naaşı Mısır’dan getirilen Hz. Yusuf aleyhisselamın yattığını iddia ediyor.

Filistinliler bunu, işgalci İsrail’in dini mazeretlerle bölgeyi kontrol etmek istemesi olarak görüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar