KONYA RİSALET-DER ALİMİ İLAHİYATÇI MAHMUT ACAR'DAN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YAZISI

 

Görüntülenme: 2061 Tarih: 06 Mayıs 2021 09:14
KONYA RİSALET-DER ALİMİ İLAHİYATÇI MAHMUT ACAR'DAN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YAZISI

KUDÜS GÜNÜ 

BİSMİLLAH...

İçinde yaşadığımız asırda, İslam dünyasına ve bütün insanlara Kudüs’ün önemini öğreten İmam Humeynî olmuştur. İmam, İslam İnkılâbından önce de Kudüs’ün önemini fark ediyor ve onun için çok endişeleniyordu. Bundan dolayı, Şah Siyonistlerle sıkı fıkı olmasına rağmen, Filistinli müslümanların Siyonist rejime karşı güçlenmelerine yardımcı olunması için, birçok fetva bile sadır etmiştir. İslam İnkılâbı gerçekleştikten kısa bir sonra ise; İmam’ın emriyle İsrail konsolosluğu kapatılmış, Kudüs Günü ilan edilmiş ve her yıl mübarek Ramazan ayının son cumasında bunun anılması istenmiştir.

Günler geçtikçe İmam’ın söylemlerinin, inançlarının, uygulamalarının ne kadar çok doğru olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.

Acaba İmam Humeynî’ye göre Kudüs ne demekti? Niçin Kudüs Günü’nü ilan etmiştir? Acaba İmam’a göre Siyonist İsrail ne anlama geliyordu?

İmam’ın Kudüs ve İsrail ile ilgili açıklamalarına baktığımız zaman, kalın ciltli bir kitap olacak oranda olduğunu görürüz. Bu bakımdan İmam’ın Kudüs’e çok önem verdiğini anlıyoruz. Şimdi İmam’ın, farklı zamanlarda ve farklı yerlerde, Kudüs Günü ve Siyonist İsrail ile ilgili açıklamalarını kısaca aktaracağız:

- Kudüs günü, İslam’ın günüdür.

- Kudüs günü, İslam’ın hayat günüdür.

- Kudüs günü, küresel bir gündür. Sadece Kudüs’le sınırlı bir gün değildir. Mustazafların müstekbirlerle mücadele günüdür.

- Kudüs günü, Kadir gecesine yakın bir gündür. Müslümanlar arasında diriltilmelidir. Onlar için uyanma ve bilinçlenme kaynağı olmalıdır.

- Müslümanlar, Kudüs Günü’nü, bütün müslümanların günü, hatta bütün mustazafların günü olarak bilmelidirler.

- Allah-u Teâlâ’nın en büyük ayının son günlerinde olan Kudüs günü, bütün müslümanların büyük şeytanların esaretinden ve kulluğundan kurtulup Allah’ın sonsuz kudretine bağlanmaları gereken gün olmalıdır.

- Kudüs günü, bütün süper güçlerin şu şekilde uyarılması gereken gündür: “Ellerinizi mustazafların üstünden çekin ve kendi yerlerinizde oturun.”

- Kudüs günü, yalnızca Filistin’in günü değildir, aynı zamanda İslam’ın günüdür.

- Kudüs gününde, toplumlar hain olan hükümetlerini uyarmalıdırlar. Kudüs günü, kimlerin İslam’a muhalif olduklarını ve kimlerin de uluslar arası komplocu rejimlerle muvafık olduklarını anlama günüdür. Kudüs gününe katılmayanlar, İslam’a muhalif ve İsrail’le muvafıktırlar. Kudüs günü, hakkın batıldan ayrıldığı gündür.

- Müslümanlar Kudüs gününü canlı tutmalıdırlar. Ben, İsrail’in hırsı konusunda defalarca uyarılarda bulunmuştum ki; İsrail gasp ettiği yerlerle yetinmeyecektir. Şimdi gördüğünüz gibi, Kudüs’ü başkenti olarak ilan etti.

- İsrail; beşeriyetin düşmanıdır, insanlığın düşmanıdır. Her gün bir problem çıkarmaktadır.

- İsrail, dünya sahnesinden silinmelidir.

- İsrail, İslam’ın düşmanıdır.

- Müslümanlar, hükümetleri kendileri için bir şey yapacaklar diye oturmasınlar. İslam’ı Siyonistlerin ellerinden kurtarsınlar. Müslümanlar, Birleşmiş Milletler kendileri için bir şey yapacak diye beklemesinler. Kendileri İsrail karşısında kıyam etmelidirler. Müslümanlar kendi hükümetlerini İsrail karşısında dikilmeye zorlamalıdırlar. Sadece mahkûm etmeleriyle yetinmemelidirler.

- İsrail –bu fesat kanseri- sadece Kudüs ile yetinmeyecektir. Eğer mühlet verilirse İslam ülkelerinin hepsi tehlikededir. Önceki yanlışlar telafi edilmelidir. Başlarında katil Amerika’nın ve bozguncu İsrail’in olduğu Müstekbirlere karşı, müslümanlar ve mustazaflar birliği kurulmalıdır. Bu, İslam ve Arap ülkelerinin yanlışıdır. Bu yanlışlarını telafi etmeli ve Allah-u Teâlâ’nın dergâhında tevbe etmelidirler.

Mahmut Acar

Yorumlar