KUDÜSLÜ GENÇLERDEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Kudüslü gençler içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının 28’inci günü işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerinin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısı yaptı. 

Görüntülenme: 1464 Tarih: 02 Mayıs 2021 08:50
KUDÜSLÜ GENÇLERDEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Canlarının Mescid-i Aksa’ya feda olduğunu belirten Kudüslü gençler, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı koyarak Mescid-i Aksa’yı savunacaklarını bildirdi.
Filistinlilerden Mescid-i Aksa’yı korumalarını isteyen Kudüslü gençler, ümmetin alimlerine ve yöneticilerine, gazetecilerine ve partilerine de seslenerek Mescid-i Aksa’ya destek olmalarını talep etti.
Kudüslü kadın aktivist Henadi Halevani, sözde heykel örgütlerinin ve fanatik hahamların Ramazan’ın 28’inde Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrılarının tehlikesine dikkat çekti.
Halevani, “Hahamlar Yahudi yerleşimcilerden o gün Mescid-i Aksa’ya gelmelerini ve ailelerini de yanlarında getirmelerini istedi” dedi.
Son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan bildirilerde Yahudi yerleşimciler 28 Ramazan’da Mescid-i Aksa’ya kalabalık bir şekilde baskın düzenlemeye davet edildi.
Heykel örgütleri internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla üyelerini baskına katılmaya teşvik ederken, Hamas lideri İsmail Heniyye, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Ramazan’ın 28’ine yönelik planları konusunda uyarıda bulundu.
Heniyye, işgalcilerin Kudüs’le ilgili planlarının ateşle oynamak olduğunu belirterek, söz konusu planların hayata geçirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar