GAZZE VE BATI ŞERİA SINIRINDAKİ SİYONİST BİRLİKLER ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Terör rejimi İsrail basınında Çarşamba gecesi çıkan haberlere göre, ırkçı İsrail ordusu, Filistin Yönetimi ile Filistin seçimlerini ertelemek için yapılacak bir toplantının arifesinde Gazze-Batı Şeria sınırında kuvvetlerine hazır olma emri verdi. 

Görüntülenme: 1441 Tarih: 29 Nisan 2021 08:36
GAZZE VE BATI ŞERİA SINIRINDAKİ SİYONİST BİRLİKLER ALARM DURUMUNA GEÇTİ

İRNA'ya göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Filistinli liderler arasında Perşembe günü Filistin seçimlerini ertelemek için planlanan görüşmenin arifesinde, işgalci rejimin ordusu, güçlerine Batı Şeria ve Gazze sınırının hazır olmasını emretti.

Siyonist medyaya göre, Mahmud Abbas'ın konuşmasının arifesinde İsrail ordusu işgal altındaki bölgelerin güney bölgelerinde ve Batı Şeria'daki güçlerinin hazırlığını artırdı.

Filistinli direniş grupları Çarşamba günü, Filistin seçimlerinin yapılmasının gecikmesine karşı açıklamalar yaptı.

Filistin Yönetiminden yapılan açıklamada, işgal altındaki Kudüs'te seçimlerin yapılmasına tam vurgu yapılarak, seçimler için belirlenen tarihe ve Ulusal Meclis'in oluşumuna yol açacak ulusal anlaşmalara saygı duyulması gereği vurgulandı.

Bu arada Filistin Yönetimi başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanlarından biri de Filistin seçimlerinin ertelenebileceğini açıklamıştı.

Filistin Yönetimi başkanlık kararnamesine göre, Filistin Yasama Meclisi seçimleri 22 Mayıs'ta, başkanlık seçimleri ise 31 Temmuz'da yapılacak.

15 yıldır ilk kez Filistin Yönetimi, Hamas tarafından da memnuniyetle karşılanan yasama, başkanlık  ve Ulusal Meclis için seçim çağrısı yapan bir kararname çıkardı.

parstoday

Yorumlar