İRLANDALI ANALİST DECLAN HAYES ABD'NİN IRAK-SURİYE SINIRINDA DİRENİŞ CEPHESİ'NE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ (RÖPORTAJ)

'Siyonist rejim, Biden'i Suriye ve Irak sınırına saldırması için tahrik etti' 

Görüntülenme: 1435 Tarih: 03 Mart 2021 11:03
İRLANDALI ANALİST DECLAN HAYES ABD'NİN IRAK-SURİYE SINIRINDA DİRENİŞ CEPHESİ'NE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ (RÖPORTAJ)

İrlandalı siyasi konular uzmanı Declan Hayes, Qodsna ile yaptığı röportajda ABD'nin Ebu Kemal ve Kaim bölgelerinde direniş güçlerinin askeri mevzilerine düzenlediği hava saldırısının Siyonist rejim makamlarının Amerika başkanını tahrik etmesi sonucu gerçekleştiğini vurguladı.
Declan Hayes, Amerika'nın Suriye ve Irak askeri mevzilerine yaptığı hava saldırısını şöyle değerlendirdi: "Bu saldırı İsraillilerin Amerika'yı kışkırtmasının ardından gerçekleşti. Biden'in kabinesi, terörist rejim İsrail'in çabaları sonucu bu rejimle yakın ilişkileri olan adamlarla dolu. Rusya Suriye ve Lübnan'daki askeri, sivil ve milis mevzilerini İsrail hava saldırılarına karşı önceden uyarmıştı. Ondan sonra Siyonist rejim, kendi ordusu yerine Amerika'yı hava saldırılarının ön safında tutmuştu, bu da dünya barışı için endişe verici bir gelişmedir. Çin ve Rusya bu gerginlikte Washington'u etkileyebilecek iki kutuptur.
Bu arada olumlu birşey daha var. O da Amerika'nın ekonomik gücünün düşüşte olması."
Hayes, 'Amerika'da yeni hükümetin iktidara gelmesiyle nükleer müzakerelerin yeniden başlayacağına dair tahminler ortaya atılıyorken, neden Suriye ve Irak ortak sınırında böylesi gerginlik yaratan bir saldırı gerçekleşti? 'sorusuna şu cevabı verdi: "Amerika'nın İran'ı zayıflatma yönündeki stratejik siyasetleri ve çabaları açık bir şekilde defalarca söylendi ve bu, Amerikan makamları (ister orduda ister dışişleri bakanlığında olsun) tarafından takip ediliyor. Amerika sadece kendi hegemonya ve gücünü geliştirmeyi düşünür, karşılıklı saygı ve işbirliğini değil. İran'ın strateji yaklaşımı da, eğer bir kez daha Camp David gibi benzer felaket anlaşmalarını Filistin, Lübnan, Irak ve Suriye'de yaşamak istemiyorsa, Amerika ile olan mücadelesini güç üzerine kurmalıdır."
İrlandalı analist açıklamalarına şöyle devam etti: "Amerika ve İran'ın birbiriyle güzellik ve güven içerisinde bir müzakere yaptıklarını hiç hatırlamıyorum. ABD'nin anlık değişimleri konusunda dikkatli olmak gerek. Tarih bu ülke liderlerinin tıpkı İsrail gibi güvenilir olmadıklarını gösteriyor.
ABD ve İsrail İran'ın ne şekilde olursa olsun müzakereye dönmesini amaçlıyor. Ondan sonra da Amerika ve İsrail makamları İran'a daha zor yaptırımlar ve şartlar uygulamaya hazırlanacaklar. İran'ın Irak ve Suriye'de olumlu bir rolü var. İran, Irak ve Suriye'de bulunduğu sürece bu ülkelerdeki azınlıkları korumaya çalıştı. Amerikalılar ve İsrailliler, Tahran'ın terörizmle mücadele için Irak ve Suriye'de üstlendikleri bu yapıcı rolü kabul etmiyorlar."

kudusgunu.com

Yorumlar