FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ İLİM İNSANI PROF ABDÜSSETTAR KASIM VEFAT ETTİ

Filistin'in ileri gelen ilim ve fikir adamlarından yazar Prof. Dr. Abdüssettar Kasım'ın koronavirüsün tesiriyle vefat ettiği açıklandı.  

Görüntülenme: 1643 Tarih: 01 Şubat 2021 21:38
FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ İLİM İNSANI PROF ABDÜSSETTAR KASIM VEFAT ETTİ

Kasım'ın, birkaç gün önce koronavirüse yakalandığı ve Nablus'taki En-Necah Ulusal Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığı belirtildi. 

Prof. Kasım'ın ağabeyi Faik'in de geçtiğimiz Ocak ayının ortalarında koronavirüsün tesiriyle hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

Prof. Dr. Abdüssettar Kasım, işgal rejimiyle imzalanan Oslo İlkeler Anlaşması'na karşı tavrıyla ve siyonist işgal karşısındaki kararlı duruşuyla öne çıkan önemli ilim ve fikir adamlarından biriydi. Filistin halkının özgürlük ve hak mücadelesine destek için etkili yazılar yazıyor, açıklamalar yapıyor ve işgal rejimiyle uzlaşmaya karşı direnişten yana tavır sergilemesi, bazen de Abbas yönetiminin bu konudaki tutumunu sert bir şekilde eleştirmesi sebebiyle zaman zaman Mahmud Abbas yönetimiyle karşı karşıya geliyordu. Bu konudaki tutumundan dolayı birçok kez mahkeme önüne çıkmak zorunda kalmıştı. 

Abdüssettar Kasım 1978'de Ürdün Üniversitesi'nde siyaset bilimleri bölümünde doçent olarak görev yapmıştı. 1980'den beri de Nablus'taki En-Necah Ulusal Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyordu. Ayrıca Beir Zeit Üniversitesi'nde de misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar