SİYONİST KANAL 12 TELEVİZYONUNDAN KASSAM TUGAYLARI İDDİASI

İsrail'in Kanal 12 televizyon kanalı, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın, İsrail savaş gemilerinin yazılım sistemlerine girme teşebbüsünde bulunduğunu iddia etti. 

Görüntülenme: 2091 Tarih: 17 Ocak 2021 23:57
SİYONİST KANAL 12 TELEVİZYONUNDAN KASSAM TUGAYLARI İDDİASI

Hamas’ın çevresinde olup bitenlere karşı tetikte olduğunu hatırlatan Kanal 12, direniş hareketinin, bir sonraki çatışmada sadece askeri olarak değil farklı alanlarda da İsrail güçlerine saldırmaya çalışacağına dikkat çekti.

Hamas’ın Gazze Şeridi açıklarında bulunan savaş gemilerinin yazılım sistemlerini delmeye çalıştığını ifade eden Kanal 12, Hamas’ın son savaşta olduğu gibi, askeri sistemleri elektronik olarak hedef alacağını kaydetti.

Son olarak Kanal 12, Hamas hareketinin 2014 yazındaki savaştan bu yana savaş tekniklerini ilerlettiğini, özellikle donanmasını geliştirdiğini vurguladı.

Daha önce İsrail ordusundan üst düzey bir komutan yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'yle girilecek olası bir savaşta işgal donanmasının karşılaşacağı en büyük tehlikenin Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) deniz komandoları olduğunu ifade etmişti.

Geçtiğimiz aylarda Hamas tarafından yapılan bir açıklamada, Kasım 2012’de Gazze Şeridi ile İsrail arasında yaşanan İsrail-Gazze çatışmaları veya direniş gruplarının Siccil Taşı olarak adlandırdığı savaşın üzerinden 8 sene geçtiği hatırlatılarak, “Yıllar önce İsrail’i mahveden Hamas, bugün çok daha güçlüdür” ifadelerine yer verilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar