ŞEHİT SÜLEYMANİ KİTABI YAYINLANDI

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadetinin birinci yıldönümü dolayısıyla “Bizim bahtiyar dostumuz” adlı eser, gönüllerin serdarı şehit General Süleymani anısına İran’ın Türkiye’deki kültürel ataşeliği tarafından Türkçeye çevrilerek yayımlandı. 

Görüntülenme: 1323 Tarih: 31 Aralık 2020 11:33
ŞEHİT SÜLEYMANİ KİTABI YAYINLANDI

Şehit General Kasım Süleymani'yi anlatan "Bizim Bahtiyar Dostumuz" adlı kitap,  Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadetinin birinci yıldönümü münasebetiyle Türkiye'de İşrak Yayınları tarafından basıldı.

İranlı araştırmacı yazar Seyyid Abdülmecid Kerimi'nin, bu eseri değerli Şehit Kasım Süleymani'nin hatıralarını ölümsüzleştirmek için hazırladığı söyleniyor.

Biyografi türünde yazılan eser İran'da "Zair Rezevi Yayınları" tarafından basıldı.

Kitabın arka sayfa notları:

İslam’a adanmış insanlar söz konusu olduğundan, akla hep bir ayet gelir; “Mü’minlerden öyle er kişiler vardır ki... İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiş (şehit olmuş), bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir...” İmam Humeyni ve takipçisi Rehber Hameney, son yüzyılın en büyük halk hareketiyle 2500 yıllık şahlık rejimini yerle bir etmiş ve yerine bir “İslam Cumhuriyeti” kurmuş, bu kutlu şahsiyetlerin ve gerekse de tüm devrimci önderliğin hem sevgisine hem de güven ve sadakatine mazhar olmuş bir şahsiyettir, Kasım Süleymani 1980'de orduya Devrim Muhafızı olarak katılan,

İran- Irak Savaşı’nda, Kirman İli bölük komutanlığı, daha yirmibeş yaşındayken 41. Sarullah Tümeni komutanlığı, Sistan, Belucistan ve Hormozgan eyaletleri kuvvetlerinden oluşan tümene liderlik yapan, Velfecr-8, Kerbela-4 ve Kerbela-5 operasyonlarının da komutanlarından biriydi, Kasım Süleymani. Rehber Hamaney tarafından, Kudüs Gücü Komutanlığı'na getirilen Süleymani’nin, bu süreçteki önemi; İran'ın Batı Asya'daki İslami uyanış sürecine etkisi,  Lübnan Hizbullah'ın Siyonist Rejimle süren 33 günlük savaşı ve Filistinli direnişçilerin Gazze'deki 22 gün süren savaş sonrasında donanımlı İsrail ordusuna karşı kazandığı zaferdir, diyebiliriz. Rehber Hameney’in lisanıyla: "Şehid Süleymani direnişin uluslararası yüzüdür ve tüm direniş gönüllüleri onun intikamını almak istiyor...

Aziz kahramanımızı kaybetmek elbette acıdır; ancak mücadelenin devam etmesi ve nihai zafer, canileri kahredecektir." 3 Ocak 2020 ABD füzesiyle Süleymani ve altı arkadaşı arzuladıkları şehadet makamına yükselirken, ABD ve İsrail eşkıyalığı "Hayalet Komutan", "Ortadoğu'nun En Güçlü Adamı" ve "İsrail’in Kabusu" gibi unvanlarla andığı bir düşmandan daha kurtulmuş oluyordu!

Bu kitapta, Şehid Süleymani’nin 45 yıllık mücadelesinden kesitler, yaşam tarzı, ahlakı, karakteri, ibadeti ve ihlasından örnekler göreceksiniz.

ekrangazetesi

Yorumlar