KASSAM TUGAYLARINDAN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

 

Görüntülenme: 3788 Tarih: 16 Eylul 2020 07:54
KASSAM TUGAYLARINDAN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan geri dönüşüm projesi, son aşamalarının da geçilmesiyle tamamlandı.
 
Söz konusu proje, işgal rejiminin ablukası altındaki Gazze Şeridi’nin işgal sürecine son vermek amacıyla İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından tasarlanan projelerden sadece biridir. 
 
İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın geliştirdiği bu proje ile Gazze Şeridi'ne düşen ancak patlamayan büyük hacimli İsrail bombalarını etkisiz hale getirmek ardından geri dönüştürme yoluyla direnişin silah üretim sistemine dâhil etmek amaçlanıyor. 
 
İzzeddin el-Kassam Tugayları kimdir?
 
İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı olarak 1992'de İsrail'in Filistin topraklarını işgaline karşı mütevazı bir tüfekle başlattığı direnişini, şimdi bir orduya sahip olarak yürütüyor.
 
Kassam Tugayları, adını Filistin'deki İngiliz sömürgeciliğine karşı silahlı mücadele verirken 1935'te şehit olan Suriye asıllı Filistin lideri Şeyh İzzeddin el-Kassam'dan aldı.
 
Hamas'ın askeri gücündeki artıştan sonra 1992 yılında örgüt, İzzeddin el-Kassam Tugayları adıyla, silahlı bir direniş kanadı kurmaya karar verdi.    
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar