CEVAD ZARİF: TRUMP BÖLGEDEKİ MÜŞTERİLERİNİ KORKUTARAK SEÇİM FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYOR

 

Görüntülenme: 2859 Tarih: 15 Eylul 2020 00:12
CEVAD ZARİF: TRUMP BÖLGEDEKİ MÜŞTERİLERİNİ KORKUTARAK SEÇİM FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYOR

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin bölgedeki bazı ülkelerle siyonist İsrail arasında ilişkileri normalleştirme çabalarına işaret ederek "ABD Başkanı Donald Trump aciz bir şekilde seçim fotoğrafı arıyor" dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, attığı twitte Trump’ın damadının bölgedeki müşterilerini korkutarak, Trump ile seçim fotoğrafı çekmeye mecbur ettiğini söyledi.

Zarif, ‘’ Sadece bir mesele vardır, bu barış anlaşmaları, düşmanlar arasında değil, eski müttefikler arasında imzalanmaktadır. Nasıl da bir diplomatik gelişme! Sonrakileri de bekleyiniz.‘’ diye yazdı.

ABD başkanı Donald Trump'ın damadı ve üst düzey danışmanı Jared Kushner bazı ülkeleri ırkçı rejim İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye ikna etmek için Eylül ayı başlarında Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Umman'a gitmişti.

 

Şimdiye kadar BAE ve Bahreyn, Filistin halkının ülkülerinin aksine, Siyonist rejimle gizlice temas halindeyken, ırkçı rejimle ilişkilerinin normalleşmesini kamuoyuna açıkladı.

parstoday

Yorumlar