HAMAS LİDERİNDEN AZİZ DUVEYK'E GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

 

Görüntülenme: 2349 Tarih: 27 Haziran 2020 10:29
HAMAS LİDERİNDEN AZİZ DUVEYK'E GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, evine saldırı düzenlenen Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’i arayarak ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulundu.
 
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Heniyye son bir hafta içinde iki defa evine ses bombası atılan Meclis Başkanı Duveyk ile telefonla görüştü. 
 
Heniyye, Filistin davasının önde gelen liderlerinden olan Aziz Duveyk ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, saldırıları düzenleyen canilerin kiralık saldırganlar olduğuna dikkat çekerek, bu canilikleri şiddetli bir dille kınadığını vurguladı.
 
Evin etrafındaki güvenlik kameralarından olayın bütün detaylarıyla kaydedildiğine dikkat çeken Heniyye, “Batı Şeria’daki güvenlik göçlerinden, gerekli soruşturmaları başlatmasını, saldırganların bir an önce tutuklanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Heniyye, Hamas hareketinin Duveyk’in evine düzenlenen saldırıların aydıtlatılması doğrultusunda Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi yetkilileri ve bölgedeki ilgili resmi makamlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.
 
Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, 2014 yılında 12 Haziran'da Batı Şeria'da 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolması ve akabinde ölü bulunmasının ardından İsrail askerlerinin başlattığı geniş kapsamlı operasyonlar sonrasında tutuklanmıştı.
 
İşgalci İsrail'in, Batı Şeria'da bir etkinlikte yaptığı konuşmayı gerekçe göstererek geçen yıl hakkında 12 ay hapis ve 6 bin şekel (yaklaşık bin 500 dolar) para cezası verdiği Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, bir yıllık tutukluluğunun ardından 2015 yılında serbest bırakılmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar