HASAN TURAN: EMPERYALİSTLERİN BÖLGEYE YERLEŞTİRMİŞ OLDUĞU İSRAİL TERÖR DEVLETİ BİR PROJE DEVLETİDİR (VİDEO)

 

Görüntülenme: 3025 Tarih: 26 Haziran 2020 12:57
HASAN TURAN: EMPERYALİSTLERİN BÖLGEYE YERLEŞTİRMİŞ OLDUĞU İSRAİL TERÖR DEVLETİ BİR PROJE DEVLETİDİR (VİDEO)

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv’in işgalci yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini sürdürmesini ön gören ilhak planı hakkında açıklamalarda bulundu.
 
İsrail’in bir terör devleti olduğunu anımsatan Turan katıldığı bir televizyon programından şu ifadeleri kullandı:
 
Batı Şeria’nın işgali, Siyonistlerin arzı mevudu hayata geçirme planının bir parçasıdır. Emperyalistlerin bölgeye yerleştirmiş olduğu İsrail terör devleti, bir proje devletidir. Müslüman coğrafyasının ortasına adeta bir hançer gibi saplanan söz konusu terör devleti ile İslam coğrafyası bölünmüş ve parçalanmıştır. ABD’nin evangelist başkanı ve yönetimi son dönemde Filistin konusunda açıkça Müslümanlara cephe almıştır. Birleşmiş Milletlerdeki yardımları kesmiş, UNRWA’yı işlemez hale getirmiştir. Arkasından Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan etmiş, Golan Tepeleri’ni İsrail torağı olarak gören karara imza atmıştır. 
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu sorununa çözüm getireceğini ileri sürdüğü ve bizim için yüzyılın ihaneti, yüzyılın paçavrası niteliğinde olan plan adeta işgal altındaki Batı Şeria’nın ve Ürdün Vadisi’nin hâkimiyetinin tamamen İsrail’e bırakılmasını öngörüyor. Bu asla kabul edilemez. Söz konusu plan bölgeye yeni gerginlikler ve yeni zulümler getirecektir. 
 
Zaten bir işgal devleti olan İsrail’in ilhak kararı gayri meşrudur. Bu plan, Filistin’i yok etme planıdır. Bu haksız ve hukuksuz planın karşısında duran Filistin halkının, kardeşlerimizin yanındayız. İsrail ilhak hamlesiyle, zengin su kaynaklarına sahip olmak ve Filistinli vatandaşların elindeki verimli arazileri ABD hamiliğinde ilhak etmek istiyor. Bu bağlamda Filistinlilerin tarım arazileri ellerinden alınarak daha büyük bir fakirliğe mahdum edilecektir. Bu gayri meşru tutum, sadece bölgeyi değil dünya barışını tehdit etmektedir. Başta BM olmak üzere uluslararası toplumun bu yasa dışı işgale ve ilhaka karşı daha sert yaptırımlar alması ve uygulaması gerekmektedir. Ayrıca İslam âlemi birlikte hareket etmeli, tepkilerini ortaklaşa olarak ortaya koymalıdır. Batı Şeria’nın ilhakını kabul etmedik, etmiyoruz. Esasında İsrail Filistin’in hiçbir yerini işgal etmesini kabul etmiyoruz ve işgal ettiği topraklardan bir an önce çekilmelidir. 
 
Mazlumların evlerini, yurtlarını, topraklarını işgal etmeyi hedefleyen haksızlık ve adaletsizlik üzerine inşa edilen bir devlet çökmeye mahkûmdur.  Zulüm ile abat olunamayacağı açıktır. İsrail’in zulüm, işgal ve yağma politikalarına destek veren ABD ve batılı ülkelerde yaşanan sokak olayları, yağmalar, korku ve dehşet görüntülerinin benzerlerinin bir gün mutlaka İsrail’de de yaşanacağı kaçınılmazdır. Bu kadar insanlık vicdanını yaralayan, insan olmaktan utandıran baskı ve zulümler İsrail’in sonunu hazırlamaktadır. Dini, dili, meşrebi ne olursa olsun bütün sağduyulu insanları hatta İsraillilerin de bu haksızlığa ve bu zulme karşı durmalarını bekliyoruz. 
 
Açıkça insanlık suçu işleyen İsrail yönetiminin bu zulmüne sessiz kalınması da en az zulüm kadar acıdır. Batı Şeria’nın ilhak edilmesine yönelik ifadeler işgal altındaki Filistin topraklarını gasp etmeyi hedefleyen son derece tehlikeli bir zihniyetin tezahürüdür.    
 
İsrail'in Batı Şeria'daki bölgeleri "ilhak" planı
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.
 
ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.
 
Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya meclisin onayına sunabilecek.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar